Вашингтон Пост такође уводи наплату онлајн издања

Вашингтон Пост планира да ове године уведе наплату читања својих чланака у онлајн издању на интернету, што су већ учинили листови Њујорк Тајмс и Вол Стрит Џурнал. Како преноси агенција Блумберг, читаоци ће моћи бесплатно да погледају 20 чланака мјесечно на интернету, након чега ће бити неопходна претплата ако желе да наставе да читају вашингтонски […]

среда, март 20, 2013 / 10:39

Вашингтон Пост планира да ове године уведе наплату читања својих чланака у онлајн издању на интернету, што су већ учинили листови Њујорк Тајмс и Вол Стрит Џурнал.

Како преноси агенција Блумберг, читаоци ће моћи бесплатно да погледају 20 чланака мјесечно на интернету, након чега ће бити неопходна претплата ако желе да наставе да читају вашингтонски дневник.

Они који су се претплатили да новине добијају у папирном издању код куће, имаће и даљ бесплатан приступ са шифром и на онлајн издању.

Цијена за онлајн издање још није одређена. Блумберг наводи да све више медијских организација креће да наплаћује своја интернет издања, због све мањег огласног простора у писаним издањима.

Њујорк Тајмс, са 640.000 онлајн претплатника, сада више зарађује од наплате интернет издања него од реклама које излазе у обичним новинама.

Продаја Вашингтон Поста је пала за 8,9 одсто у последњих годину дана, на нешто више од 460.000 продатих примерака дневно, док је продаја недељног издања пала за читавих 20 одсто и сад је око 670.000.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *