Васић: У БиХ је уграђена системска грешка неравноправности

Извршни секретар СНСД-а Рајко Васић каже да је у БиХ уграђена системска грешка неравноправности, јер предсједавајући Предсједништва широким писмима објашњава да може сам, без консензуса свих чланова Предсједништва, донијети одлуку о најобичнијој употреби БиХ и њеног међународног субјективитета зарад рушења власти у сувереној Сирији.  Према његовим ријечима, БиХ је тако постала подршка лажним и плаћеним […]

понедељак, август 6, 2012 / 15:09

Извршни секретар СНСД-а Рајко Васић каже да је у БиХ уграђена системска грешка неравноправности, јер предсједавајући Предсједништва широким писмима објашњава да може сам, без консензуса свих чланова Предсједништва, донијети одлуку о најобичнијој употреби БиХ и њеног међународног субјективитета зарад рушења власти у сувереној Сирији.

 Према његовим ријечима, БиХ је тако постала подршка лажним и плаћеним побуњницима и цијелој међународној манипулацији каква је добрим дијелом била и БиХ и за шта је цијену платио српски народ.

Он сматра да случај са резолуцијом о Сирији у УН показује да је била грешка Златку Лагумџији дати министарство иностраних послова, те да се Републици Српској добра намјера у корист БиХ враћа узурпацијама и кршењем Устава.

"Послије Сирије, питање је дана када ће само Сарајево у име цијеле БиХ, признати независну и самосталну државу Косово“, рекао је Васић Срни.

Васић сматра да БиХ не може да постоји на основу заједничких институција које ће приватизовати једанпут Лагумџија, а други пут Бакир Изетбеговић.

"Ово питање ће ускоро морати да се разастре по политичккм столу и да се дефинтивно ријеши или да се крене у договоре о разлазу, јер је недопустиво да се Српска и Срби у БиХ понижавају и данас, деценију и по од завршетка рата“, закључио је Васић.

Представник БиХ је током гласања у Генералној скупштини УН подржао резолуцију о Сирији коју је предложила Саудијска Арабија и којом се изражава отворена подршка оружаној побуни против владавине сиријског предсједника Башара ал Асада.

Инструкцију да гласа за резолуцију добио је из кабинета министра иностраних послова БиХ Златка Лагумџије, на основу сугестије предсједавајућег Предсједништва БиХ Бакира Изетбеговића.

Замјеник министра иностраних послова БиХ Ана Тришић-Бабић рекла је раније Срни да је представник БиХ требало да буде уздржан, будући да Предсједништво БиХ није заузело званичан став о сиријској кризи.0 КОМЕНТАРА

  1. Jel se primiču izbori Rajkan i njegov vođa opletu po razdruživanju. Pa to vam više ni mala djeca ne vjeruju.
    A kad kažeš da je bila greška Lagumdžiji dati mjesto ministra inostranih poslova , molim te reci nam ko je to ispred RS pregovarao i dao blagoslov da dotični sjedne u tu fotelju. Ja sigurno nisam.

  2. Ja rajkanove izjave vec odavno ne citam, hocu reci procitam samo naslov. Ne znam ko ovog covjeka dozivljava kao ozbiljnog za davanje izjava. Obicno lajalo i lupetalo. Bude on ponekad i u pravu, ali ono sto on govori uglavnom zna i malo dijete, pa nema potrebe da izlazi u javnost.

  3. Ništa novo.Bilo je ovakvih radnji i ranije,pa nikom ništa.Vidi se da je BiH sklepana država u kojoj svako vuče na svoju stranu.Ovdje ništa novo nije rečeno.
    Bilo bih dobro i Vasiću i ovim što drže vlast u RS da prvo počiste svoje dvorište.Naši građani nemaju ista prava.Dezerteri iz RS koji su ranije živili na području sadašnje RS,nažalost imaju veća prava nego borci koji su stvarali RS,a koji su živili na sadašnjoj teritoriji Federacije BiH prije rata.Ja to znam,jer sam ovu nepravdu osjetio na ličnom primjeru.A vi govotite o ravnopravnosti.
    Očigledno je da se bliže izbori.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *