Васић: Прво се распада Федерација, па БиХ

Извршни секретар СНСД-а Рајко Васић оцијенио је да се на бошњачко-хрватским релацијама догађа распад Федерације БиХ /ФБиХ/, који би могао да буде увертира у распад БиХ, уколико међународна заједница веома брзо не препусти одлучивање домаћим изабраним представницима. Васић је навео да посљедњи догађаји у вези са Владом ФБиХ могу да послуже као чињеница о томе […]

среда, март 20, 2013 / 14:21

Извршни секретар СНСД-а Рајко Васић оцијенио је да се на бошњачко-хрватским релацијама догађа распад Федерације БиХ /ФБиХ/, који би могао да буде увертира у распад БиХ, уколико међународна заједница веома брзо не препусти одлучивање домаћим изабраним представницима.

Васић је навео да посљедњи догађаји у вези са Владом ФБиХ могу да послуже као чињеница о томе како је сарајевски политички круг уништио цијели мандат ради својих унутрашњих борби, или као финале покушаја да се хрватски народ у Федерацији потпуно политички маргинализује, па чак и као једна од најочигледнијих посљедица катастрофалног интервенционизма међународне заједнице.

"Ако међународна заједница, укључујући и Брисел, веома брзо не препусти одлучивање домаћим изабраним представницима и институцијама у БиХ, и не напусти своје тајне и јавне фаворите, распад Федерације биће тек увертира у распад БиХ", истакао је Васић у писаној изјави Срни.

Он је нагласио да непрестано инсистирање међународне заједнице на споредним питањима у БиХ доводи до тога да се темељна питања не рјешевају, а ужарено језгро распада повећава до граница кад се неће моћи савладати.0 КОМЕНТАРА

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *