Васић: ПИК унитаризује БиХ

БАЊА ЛУКА – Извршни секретар СНСД-а Рајко Васић оцијенио је да закључци Управног одбора Савјета за провођење мира (ПИК) показују да БиХ улази у тешку фазу и да све говори о покушају да се земља унитаризује. "Неће се завршити само на Хрватима. БиХ улази у тешку фазу и све говори о покушају да се она, […]

четвртак, март 31, 2011 / 08:36

БАЊА ЛУКА – Извршни секретар СНСД-а Рајко Васић оцијенио је да закључци Управног одбора Савјета за провођење мира (ПИК) показују да БиХ улази у тешку фазу и да све говори о покушају да се земља унитаризује.

"Неће се завршити само на Хрватима. БиХ улази у тешку фазу и све говори о покушају да се она, као држава, унитаризује. Ово је дефинитивно почетак тешког раздобља у БиХ", оцијенио је Васић.

Васић сматра да је то уходан колосијек и да је очигледно да је све било договорено, пројектовано и сугерисано и прије него што су платформаши кренули у формирање власти у ФБиХ, пише "Глас Српске".

Он је истакао да се могу очекивати и нови потези када је ријеч о формирању власти на нивоу БиХ и даље погоршање међунационалних односа и рушење конститутивности у БиХ.

Потпредсједник ДНС-а Драгутин Родић сматра да није добро ако се у БиХ и даље буду наметале одлуке.

"Aко прелазимо из фазе ОХР-а у фазу гдје ће бити именован специјални изасланик ЕУ то би значило да БиХ треба да се окрене другим питањима и питањима економског просперитета", рекао је Родић.

Управни одбор ПИК-а на дводневној сједници у Сарајеву позвао је на брзо рјешавање правних питања у вези са формирањем нових власти Федерације БиХ и примио к знању напоре високог представника Валентина Инцка да подржи тај циљ. Дата је пуна подршка Инцковој одлуци да суспендује одлуке ЦИК-а у вези са формирањем власти у ФБиХ.

ПИК је у потпуности подржао ојачано присуство ЕУ у БиХ, путем канцеларије специјалног представника. На сједници није директно било ријечи о затварању ОХР-а.

 0 КОМЕНТАРА

  1. Zahvaljujući legendi RV saznao sam da će biti i težih vremena, kao da su ova vremena lagana, kao da olako datih obećanja i ishitrenih poteza nije bilo već previše.

  2. о пророче свих несрећа..па шта је у том ПИК-ба продато русима, боцан харченку, шта је он препоручио? или се само заљевате вотком на тим вашим тајновитим локацијама?
    биће нама тешко, са тобом и додиком је тако увијек било, ништа ново..навикли смо се полако исто ко јапанци на радијацију…

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *