Васић: Идемо на пету побједу

Савез независних социјалдемократа /СНСД/ на предстојећим локалним изборима у БиХ иде у пету побједничку кампању и на побједу и у Добоју, Приједору, Бијељини, Вукосављу, Броду, Угљевику, Невесињу и Билећи, изјавио је Срни извршни секретар СНСД-а Рајко Васић. Према његовим ријечима, СНСД се држи правила "један начелник – један народни посланик", па је побједа загарантована чак […]

недеља, август 26, 2012 / 09:31

Савез независних социјалдемократа /СНСД/ на предстојећим локалним изборима у БиХ иде у пету побједничку кампању и на побједу и у Добоју, Приједору, Бијељини, Вукосављу, Броду, Угљевику, Невесињу и Билећи, изјавио је Срни извршни секретар СНСД-а Рајко Васић.

Према његовим ријечима, СНСД се држи правила "један начелник – један народни посланик", па је побједа загарантована чак и на изборима 2014. године.

"То што је недавно /лидер СДС-а Младен/ Босић набројао 20 општина у којима СНСД има власт, а у којима ће, по њему, побиједити СДС, сврстава га у ону другу категорију. Он не зна да је СНСД већ побиједио", истакао је Васић у интервјуу Срни.

Он је додао да се једно правило не мијења од када постоје избори.

"А то правило гласи ‘побиједио је онај ко је већ побиједио, а изгубио је онај ко не зна ко је побиједио", истакао је Васић.

Он је нагласио да у Требињу, иако је било звиждука, начелник општине Добросав Ћук никад није боље стајао на изборним координатама.

"У питању су маргинализоване политички патолошке групе, вјероватно, спонзорисане од страних платиша. Али нека и искрено звижде. Ми се не бојимо демократског миљеа, јер ће наши бирачи јасно разграничити шта је шта", рекао је Васић, наводећи да је, на примјер, прије неколико дана у Добоју на политичко – породичном дружењу било скоро хиљаду младих са предсједником Општинског одбора СНСД-а Урошем Гостићем и кандидатима.

На питање да ли је "лов на Златка Лагумџију" предизборна прича, Васић је истакао да је "случај Лагумџија" тачка на којој пада или опстаје дејтонска БиХ.

"Ако Лагумџију `његови` оставе сада `у седлу` са БиХ је свршено. Можда ће трајати и још тридесет година, али је то мртвац који копни. Ми не ловимо Лагумџију, ми се боримо за дејтонску БиХ. Право питање је колико ће још енергије Република Српска имати за те борбе, прије него што покупи оно што је у Дејтону унијела у БиХ", истакао је Васић.

Он сматра да је погријешио када је рекао да је Српска направила грешку што је Лагумџији дала Министарство иностраних послова БиХ, те додаје да сада мисли да је то добро, јер сви виде да је Српска била у праву.

"Сада сви виде да смо добро зборили кад смо рекли да ће ићи по свијету и чинити зло против Срба и Српске. Лагумџија је Срђан Љубојевић сарајевске Босне", рекао је Васић.

Извршни секретар СНСД-а истиче да је Сребреница "слика и прилика" како бошњачки политички фактор схвата политику и БиХ – као питање преваре, обмане, крађе и анархије.

"Акција једнократне пријаве боравишта је типична азијатска, отоманска филозофија у којој и извјесни /Муамер/ Зукорлић види своју месијанску улогу. Њега треба ухапсити ако дође да гласа", поручио је Васић и додао да онај ко није држављанин Српске може на изборе доћи као туриста.

Он је истакао да је СНСД поносан што је у Сребреници кандидовао жену за начелника и што је то заједнички кандидат свих српских странака.

"То је политички капитал за будућност. Све остало су маргиналије", напоменуо је Васић, додавши да чињеница да су се у Сребреници на јавном мјесту тукли представници СДП-а БиХ и СДА говори каква је слика бошњачке политике.

Васић је додао да, насупрот томе, СНСД гради политичку породицу, а не класичну, ортодоксну партију, док је побједу на изборима дужан својим бирачима и члановима, којих тренутно има око 160.000.0 КОМЕНТАРА

 1. Nema šta,izjava iza punog stola (jela i pića) je upečatljiva do bola,gdje iskreno mislim da bi bolje bilo da ste dali izjavu negdje sa deponije smetlišta,posmatrajući kako radnici,penzioneri i „stare devizne štediše“ Republike Srpske, preturaju po smeću za preživljavanje,gdje ste Predsjednik Entiteta.Vladajući REŽIM na čelu sa veoma, bahatim i rastrošnim Predsjednikom, je krenuo sa nacionalističkom retorikom,kao bi pridobio glasačko tjelo sa praznim želudcima,na predstojećim lokalnim izborima,gdje isto tako želi da udjelite, tuđu teškom mukom zarađenu staru deviznu ušteđevinu,po konačnoj Presudi Evropskog Suda za ljudska prava u Strazburu,na kaškicu,neposredno pred lokalne izbore.Kad se pogleda istini u oči,zaista neznam koja populacija stanovništva u Entitetu Republika Srpska,želi više da podrži nepodnošljivi i do sada najgori REŽIM,izuzev članova Vaše stranke,koja će doživjeti debakl.Nema više kuma borisa tadića,koji je ispušena muštikla u Republici Srbiji,stoga Vam neće biti dovoljna ni ona narodna:“Uzdaj se use i u svoje kljuse“.Čestiti građani Republike Srpske,koji su oskrnavljeni i poniženi od strane aktuelnog REŽIMA,više ne žele da budu Vaše KLJUSE,jer su i te kako naučeni iskustvom proteklog vremena,jednostavno nisu toliko ošinuti,kako zamišlja aktuelni REŽIM, na čelu sa Vama gospodine Dodik.

 2. Za Vasića su ljudi koji misle svojom glavom strani plaćenici.Ali dotični se drži one narodne – drž!te lopova.
  Što se tiče njegovog jarana Lagumdžije sjećam se kako je novog ministra njegov šef hvalio nakon imenovanja.
  Kad priča o tuči predstavnika SDP-a i SDA zaboravlja pucnjavu njegovih partijskih kolega , otmice , premlaćivanje ljubavnice …..
  Sve u svemu , od dotičnog ništa pametno…. kao i obično. Uostalom , od „Jutela“ pa do današnjih dana od njega se ništa pametno nije ni moglo čuti.

 3. Чини ми се да нема тог страног плаћеника или страног платише који би нам могао нанијети толико зла колико нам доноси васић-додиков „патриотизам“!
  Очито да је фрустрираност дотичних другара кулминирала, они у свом поразу не виде ништа добро, самим тим потврђују да осим катастрофалног расипања новца у приватне џепове и рапидне производње сиромаштва у становништву ништа друго нису били у стању ни направити!

 4. О каквој побједи говориш кретену? Кога ћеш побиједити? Овај испаћени народ???

  Реч побједа се обично користи у рату и спорту.

  Победник у рату после победе гради даље и изграђује, надограђује, у спорту се пење на виши ниво и сви му аплаудирају.

  А где си ти и твоје (ваше) побједе!!????

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *