Васић: 16 људи погинуло, има несталих…

У Републици Српској је до сада пронађено 16 жртава поплава, потврдио је данас директор Полиције РС, Гојко Васић. Он је на конференцији за новинаре рекао да је у Добоју пронађено девет жртава, двије у Модричи и по једна у Шамцу, Лакташима, Бијељини, Власеници и Српцу, јавио је РТРС. Васић је додао да се не зна […]

субота, мај 17, 2014 / 21:35

У Републици Српској је до сада пронађено 16 жртава поплава, потврдио је данас директор Полиције РС, Гојко Васић.

Он је на конференцији за новинаре рекао да је у Добоју пронађено девет жртава, двије у Модричи и по једна у Шамцу, Лакташима, Бијељини, Власеници и Српцу, јавио је РТРС.

Васић је додао да се не зна тачан број несталих лица, али да је отворена и телефонска линија на коју грађани могу да пријаве лица која су нестала.

Број телефона је: 051 463 463.

Телефон је у функцији 24 сата дневно, али Васић је апеловао на грађане да без потребе не оптерећују линију.

Уз овај број телефона, грађани могу и на веб страници МУП-а РС путем мејлова да пријаве нестанак особа.

Свака крађа, тешко кривично дјело

Министар унутрашњих послова Радислав Јовичић упозорио је да се свака крађа у оваквим ванредним околностима, као што су поплаве, карактерише као теже кривично дјело.

Приликом обиласка поплавама угрожених подручја у Бијељини са предсједником Републике Српске Милорадом Додиком, Јовичић је позвао грађане да се понашају примјерено ситуацији.

Јовичић је за Радио-телевизију Републике Српске потврдио да полиција надгледа објекате који су евакуисани како не би долазило до крађе и истакао да ће полиција предузимати ригорозне мјере према починиоцима оваквих кривичних дјела.

Министар здравља и социјалне заштите Републике Српске Драган Богданић рекао је да је у Добоју и Шамцу најкритичније стање, а у Добоју су већ предузете неке мјере на рашчишћавању терена и улица.

Богданић је рекао да је јако изражена солидарност здравствених радника који већ четири дана готово никако не спавају и не иду кућама.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *