Варуфакисов замјеник рачунао: Њемачка нама дугује 279 милијарди евра

Замјеник грчког министра финансија Димитрис Мардас, изјавио је да Њемачка дугује Грчкој готово 279 милијарди евра одштете за нацистичку окупацију земље, јавља Ројтерс. Односи између Њемачке и Грчке се погоршавају од кад грчке власти покушавају да обнове преговоре о финансијским условима, па се Њемачка плаши да ће Грчка одбацити раније договорене финансијске обавезе. Грчки премијер […]

уторак, април 7, 2015 / 08:07

Замјеник грчког министра финансија Димитрис Мардас, изјавио је да Њемачка дугује Грчкој готово 279 милијарди евра одштете за нацистичку окупацију земље, јавља Ројтерс.

Односи између Њемачке и Грчке се погоршавају од кад грчке власти покушавају да обнове преговоре о финансијским условима, па се Њемачка плаши да ће Грчка одбацити раније договорене финансијске обавезе.

Грчки премијер Алексис Ципрас је оптужио Њемачку да користи правне трикове, како би избјегла плаћање ратне одштете за Други свјетски рат.

Грчка влада, суочена са великим финансијским проблемима, недавно је затражила од Њемачке да јој исплати обештећење за догађаје током нацистичке окупације у Другом свјетском рату, што Берлин одбија.

Грчки премијер Алексис Ципрас рекао је раније да уговор о репарацији с Њемачком из 1960. године није покрио главне захтјеве Грчке, укључујући надокнаду за уништену инфраструктуру, ратне злочине и враћање принудног зајма који су нацисти узели од окупиране Грчке, а никада га нису вратили.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *