Утврђен програм обиљежавања Дана Републике

Организациони одбор за прославу 9. јануара – Дана и крсне славе Републике Српске, Светог архиђакона Стефана утврдио је данас програм и протокол обиљежавања Дана Републике. Протоколом је предвиђено да након свечане академије, у Административном центру Владе Републике Српске, буде одржан традиционални свечани пријем, који организује предсједник Републике, саопштено је из кабинета предсједника. На сједници Одбора, […]

субота, децембар 15, 2012 / 09:37

Организациони одбор за прославу 9. јануара – Дана и крсне славе Републике Српске, Светог архиђакона Стефана утврдио је данас програм и протокол обиљежавања Дана Републике.

Протоколом је предвиђено да након свечане академије, у Административном центру Владе Републике Српске, буде одржан традиционални свечани пријем, који организује предсједник Републике, саопштено је из кабинета предсједника.

На сједници Одбора, којом је предсједавао предсједник Републике Српске Милорад Додик, утврђено је да ће Света архијерејска литургија и славски обред бити служени 9. јануара у Саборном храму Христа Спаситеља у Бањој луци.

Протоколом су, код предсједника Српске, планирани пријеми спортиста и студената, представника Савеза националних мањина, културних и научних радника и издавача из Републике Српске, представника медија, Уставног суда Републике Српске и правосудних органа Републике Српске.

Код предсједника Српске планиран је пријем представника Министарства одбране БиХ, привредникa, члановa Академије наука и умјетности Републике Српске, вјерских заједница у Српској, борачких организација, Министарства унутрашњих послова Републике Српске, Владе Републике Српске, Народне скупштине и Вијећа народа Републике Српске, те представника Српске у органима БиХ.

Протоколом је предвиђено полагање вијенаца на Споменик палим борцима Војске Републике Српске, полагање вијенаца на Тргу палих бораца НОР-а, на Спомен-костурници на Градском гробљу и Споменик бањалучким бебама на Тргу српских јунака, а у Модричи ће бити положено цвијеће на гроб покојног предсједника Републике Српске Милана Јелића.0 КОМЕНТАРА

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *