Усвојен Закон о Електропреносу

Дом народа Парламентарне скупштине БиХ данас је, без расправе, по хитном поступку усвојио измјене Закона о оснивању Компаније за пренос електричне енергије у БиХ. Приједлогом закона, који је у хитну парламентарну процедуру упутио Савјет министара БиХ, Скупштини акционара “Електропреноса” омогућава се да на приједлог Управног одбора доноси одлуку о расподјели добити, укључујући и акумулирану добит. […]

среда, март 12, 2014 / 14:02

Дом народа Парламентарне скупштине БиХ данас је, без расправе, по хитном поступку усвојио измјене Закона о оснивању Компаније за пренос електричне енергије у БиХ.

Приједлогом закона, који је у хитну парламентарну процедуру упутио Савјет министара БиХ, Скупштини акционара “Електропреноса” омогућава се да на приједлог Управног одбора доноси одлуку о расподјели добити, укључујући и акумулирану добит.

Предсједник Владе Републике Српске Жељка Цвијановић и премијер Федерације БиХ Нермин Никшић договорили су у јануару, у присуству представника Европске комисије, подјелу до 100 милиона КМ прикупљених прихода “Електропреноса”.

На састанку у Бриселу договорено је раздвајање расподјеле добити и инвестиција овог предузећа.

Предложене измјене претходно је усвојио Представнички дом Парламентарне скупштине БиХ.

Бошњачки делегати из СДА раније су тражили заштиту виталног националног интереса у вези са овим законом, али је Уставни суд БиХ утврдио да нема повреде виталног националног интреса.0 КОМЕНТАРА

  1. Stid i stram neka je ovu vlast što ovako jede novac privrede. Banda je svav novac pokrala iz elekropriverde, sada bi joz zakonito da izimaju. Pa gde ti ima.
    Koliko je eletktropriveda izgadila termoelektrna i hidroelektrana od ostrvarene dobiti proizvpdnjom i prodajom struje, koliko je otetih prirodnih resursa dato strnim koporacijama da grade elektrane?
    http://www.dragas.biz/dokumenti/opasnaprevara.doc
    http://dragas.biz/dokumenti
    /studijaopravdanosti1.doc

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *