Усвојен ИПА пакет

Савјет министара БиХ усвојио је данас у цјелости ИПА пакет 2012. за БиХ од 84.770.000 евра, чиме је начињен нови искорак у испуњавању преузетих обавеза у складу са задатим роковима Европске комисије. Пакет укупно чини 12 пројеката, међу којима су – Јачање капацитета парламената у БиХ у контексту приступања ЕУ, Јачање система јавних набавки у […]

петак, октобар 19, 2012 / 20:05

Савјет министара БиХ усвојио је данас у цјелости ИПА пакет 2012. за БиХ од 84.770.000 евра, чиме је начињен нови искорак у испуњавању преузетих обавеза у складу са задатим роковима Европске комисије.

Пакет укупно чини 12 пројеката, међу којима су – Јачање капацитета парламената у БиХ у контексту приступања ЕУ, Јачање система јавних набавки у БиХ, Подршка државној и ентитетским статистичким институцијама – фаза Шест.

ИПА пакет чине и пројекти Подсектор правде, Подршка у области провођења закона, Успостављање система државне помоћи, Подршка БиХ у провођењу обавеза из Споразума и стабилизацији и придруживању у области транспорта, те Развој квалификационог оквира за све форме образовања.

Пакет чине и пројекти Подршка трајним рјешењима у оквиру ревидиране Стратегије повратка, Унапређење здравља животиња и контрола нуспроизвода животињског поријекла у БиХ, Даље јачање капацитета фитосанитарног сектора у областима производа за заштиту биља и здравља биља, сјемена и садница, укључујући фитосанитарне лабораторије и фитосанитарне инспекције, те Општи инструмент за подршку европским интеграцијама.

Ови приједлози представљају коначну верзију пројектних и секторских приједлога који ће ИПА Комитет разматрати на састанку 26. новембра и који ће, уколико буду одобрени, резултирати одлуком Европске комисије до краја 2012. године.

ИПА пакет 2012. је формирала Европска комисија, на основу приједлога БиХ и доставила га државном ИПА координатору 4.октобра.

Дирекција за европске интеграције задужена је да Европску комисију извијести о прихватању пакета ИПА 2012. за БиХ, саопштено је из Савјета министара БиХ.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *