Ушминкани буџет за лична примања

О, да! И ове године проводимо демократију, ослушкујемо шта народ мисли. Немојте ни помислити на демократију из Старе Грчке. Наравно, то је ова наша, америчко-комунистичка. Савремена. Пише: Дражен Милосављевић А народ? Народ се забавио о себи. Нема времена да размишља о Буџету града. Проживљава сваку животну ситуацију Сулејмана Величанственог. И саосјећа с њим. А кад […]

уторак, децембар 11, 2012 / 14:22

О, да! И ове године проводимо демократију, ослушкујемо шта народ мисли. Немојте ни помислити на демократију из Старе Грчке. Наравно, то је ова наша, америчко-комунистичка. Савремена.

Пише: Дражен Милосављевић

А народ? Народ се забавио о себи. Нема времена да размишља о Буџету града. Проживљава сваку животну ситуацију Сулејмана Величанственог. И саосјећа с њим. А кад нема бенседина да се одагна анксиозност, ту је ракија из домаће радиности.
А ја мимо свијета! Друг Санча Пансе. И ове године одлучих да учествујем у јавној расправи о Буџету града за 2013. годину. Знам, нема ефекта, али окренем на забаву.И заиста, важно је само добро се зезати. Издувни вентил, да се остане нормалан.

Одмах на почетку да кажем, имам амандман. Јавне расправе треба укинути. Немају сврху. Чисти губитак енергије и времена. Тек педесетак људи од преко педесет хиљада из мог атара присутно. И то већина чланова савјета мјесних заједница. И сви су дошли да кажу да су сагласни да је бесмислено укидати накнаде члановима савјета, јер се људи „труде“. Један се дрзнуо да каже: „Знате ли ви да има незапсолених људи којима је то једини приход?“. Ето, мјесне заједнице су постале социјалне установе. Мотив за ангажман је новац. Између седамдесет и стотину десет марака, чврсто везаних за евро. Слика и прилика биједног друштва. Само није у боји, ако на ТВ дневнику. Црна је. ПОДРЖАВАМ ПРИЈЕДЛОГ „НОВЕ“ ВЛАСТИ! УКИНУТИ НАКНАДЕ ЧЛАНОВИМА САВЈЕТА МЈЕСНИХ ЗАЈЕДНИЦА! САД И ОДМАХ, па да видимо ко ће остати. И не само то. ОДМАХ УКИНУТИ И МЈЕСНЕ ЗАЈЕДНИЦЕ! Свакако су сведене на ниво дописне школе. Писмоноше. Нити нас ко шта пита када гради у нашем селу, нити су коме битни приједлози приоритета које годинама у новембру шаљемо „градским оцима ( и мајкама)“. Лакше и јефтиније је да грађани своје потребе задовољавају одласком у зграду Градске управе. (Тамо свакако има службеника за опслужити два милиона људи. Нека раде!) Могли бисмо уштедити чак и милионче, кад избацимо те трошкове за накнаде члановима савјета МЗ-а, трошкове закупа, електричне енергије, материјала,… И немојте службенике из мјесних заједница на улицу! Вјероватно су људи у кредитима. Распоредите их у привреду, и дајте им плате које им и сада исплаћујете! Умјесто послодавца. Биће већи ефекат. Тачније, тако треба с најмање пола администрације.

И зашто уопште расправљати о Буџету ако ћете га промјенити ребалансом за педесет милиона кад увидите да Вам недостаје новца? О томе нисте у 2012. години питали народ, зар не!? И откуд Вам право да посуђујете новац у наше име, а да нас не питате? Двије стотине и двадесет милиона у валути чврсто везаној за евро сте нас задужили! Еј, бре, ко ће то да враћа? И одакле? То је више него буџет и по. Можда ћете повјериоцу умјесто новца предати „Водовод“!? Хоће ли нам дјеца сутра бити жедна поред Врбаса? И зашто нико није одговарао што је довео Топлану у дубиозу од 22 милиона КМ? И зашто посуђујете новац да покријете губитке од 22 милиона, а нисте имали 25 милиона КМ да направите нови вреловод „Врбас“, који би снабдјевао Старчевицу, Обилићево и Кочићев Вијенац, гдје тврдите да имате највеће „губитке на мрежи“? И колике су уштеде направљене изградњом новог вреловода до хотела „Босна“? Нешто сте се ућутали!?

У предизборној кампањи сам примјетио да је новоизабрана стара власт била највећа опозиција старој власти. Кад се све сабере и одузме, за све што није добро крив је бивши Градоначелник Давидовић. И његова „струја“. Само никад нико то није рекао гласно. Ови други немају везе с тим.И на овој јавној расправи се појавио новоизабрани одборник СНСД-а, који је наступио оштро, опозиционо. Каже, неће више дјеца у Бањој Луци тренирати на помоћном Борчевом блату, а да се два милиона дају за вјештачку траву у Крупи на Врбасу. Па онда настави: „Нећемо више да финансирамо паразите из „Градског олимпијског базена“. Ако нису способни да сами направе паре, има оних који једва чекају да засједну на њихово мјесто.“

То, пријатељу! Нека си им рекао! Ово је већ демократија, да својима каже ко су и шта су. Надам се да неће да „попасе“ дисциплинску.

А управо на примјеру „Градског Олимпијског базена“ се може најбоље увидјети погубна политика актуелне власти, како на нивоу града, још више на нивоу Републике Српске.
Прво, планирали су да га изграде за пет милиона КМ, а „надували“ су фактуре на осамнаест милиона. Наравно, све је по закону. Друго, запослили су много више људи него што је реално било потребно, чиме је исти добио карактер социјално-страначке установе. Треће, давали су субвенције од града, само у 2012. години 70 000 КМ мјесечно, умјесто да се инсистирало на самоодрживости. Четврто, запослени су примали нереално високе плате, јер нису створили профит. Неки приватник не би могао исплаћивати толике плате нити запослити толико људи, јер су му приходи мањи од расхода. Али у овом случају ,преписали смо из претходног система оно најгоре. Никако да препишемо оно најбоље! Пето, данас нису способни да финасирају одржавање пројекта вриједног осамнаест милиона КМ + скоро милион годишње. Оног што су сами направили. Чини се да се слично може очекивати и с аутопутевима. На овом примјеру је јасно зашто су били у праву они који су заговарали улагање у хидроенергетски сектор, који се отплаћује за десетак година, а не у аутопутеве, спортске дворане, кружне токове с фонтаном, који нису самоодрживи, већ захтијевају додатне трошкове.

Но, вратимо се Буџету града! Не ваља! Зашто? Нема суштинских промјена у прерасподјели средстава. Не знају се приоритети. И даље ћемо имати грађане Потока без воде на 1,5 км, те неасфалтиране улице и степеништа на Старчевици на 2 км од Трга Крајине, и даље Чесма неће имати мост, и даље неће бити довршен Источни транзит између Старчевице и Обилићева I, и даље ће да труне Зелени мост, и даље неће бити школа и вртића ( а г-дин Гаврановић је обећао 8 вртића и 4 школе у наредне 4 године), и даље нема новца за нови вреловод. У наредних десет година ћете увијек имати исти изговор: НЕМА ПАРА, КРИЗА ЈЕ. И још обавезно додати да је све то посљедица СЕКА-е. Буџет није развојни. Повећано издвајање за социјалу од три милиона КМ треба подржати, али то је „гашење пожара“, и то „ватрогасци стижу касно, кад је све изгорјело“. Пола милиона КМ за развој малих и средњих предузећа није довољно. Нема подстицаја за запошљавање, а та средства би морала бити далеко већа. „Центар за развој и унапређење села“ није реформисан. Направљене су тек неке козметичке промјене, а „градски оци ( и мајке)“ се нису одважили да организују производњу хране за потребе грађана овог града. А преко 85% територије града је рурална средина. И даље ћемо имати лук из Кине, месо из Аргентине, јабуке из Шпаније… Кад ћемо почети стварати?

Ставка „Расходи за лична примања“ је повећана са 38.497.500 на 39.028.890 КМ, иако је Буџет за 27% мањи него у 2012. години. Дакле, терет кризе нећемо равномјерно подносити. Према незваничним информацијама, просјечна нето плата у Градској управи износи око 1400 КМ, не рачунајући превоз, топли оброк, зимницу и регрес.
Ових дана смо захваљујући „борби крокодила у све мањој бари“ (из вјероватно наручених текстова) могли сазнати да су појединци из Градске управе толико зарађивали да су могли готово на годишњем нивоу куповати по стан, истовремено купујући аутомобиле и путујући по најлуксузнијим свјетским дестинацијама. Очигледно да су добијали превише. Упоредимо примања у реалном сектору, за исти ниво образовања! Ова примања морамо уједначити, јер подјећа на паразитирање. За почетак ставку „Расходи за лична примања“ спустити на 35 милиона КМ, а 4 милиона КМ директно реалоцирати на ставку „Субвенције бебама“. Види, види, та ставка и не постоји. Или је ја нисам запазио. Видјех само „милостињу“ Удружењу породица са четворо и више дјеце за стамбено збрињавање од 35 000 КМ. Срамота! Па толико неки Шмитран заради за десет мјесеци. Нето. Све ове породице вриједе мање него он један. А свима пуна уста приче о наталитету. Од приче нема користи. Хоћемо дјела. Хоћемо Бањалуку – град беба! Бања Лука има негативан природан прираштај, што се вјешто прикрива чињеницом да се у нашем граду рађају и дјеца из других општина Републике Српске. Израчунао сам да је мање од четири милиона КМ годишње довољно да овај град поклони сваком новорођеном првом дјетету 100 КМ мјесечно током прве године живота, другом дјетету 200 КМ, трећем 300 КМ, четвртом 400 КМ и тако редом. ОДМАХ ПРЕБАЦИТЕ ЧЕТИРИ МИЛИОНА НА ОВУ СТАВКУ! Извините, али мени су бебе већи приоритет од прекобројне администрације.

Видим, новом Градоначелнику сте додијелили улогу Дједа Божићњака, по узору на Милорада Додика. На ставци „Градоначелник“ планирани повећани расходи са 679.100 на 2.002.200 КМ, готово три пута. Наравно, неће он то у свој џеп, већ је милион КМ намјењено за субвенције, 50 000 КМ за „помоћ за суфинансирање лијечења социјално угрожених лица“, 40 000 КМ за „хуманитарне помоћи појединцима“ и 45 000 КМ за „једнократне помоћи ученицима и студентима“.

Шта је ово? Ствара се култ Маjке Терезе? Узми, фацо, од својих 4-5 хиљада плате бар 200-300 КМ мјесечно, па стипендирај неколико студената и ђака! Лако Ти је бити хуман од пара из градске касе. Па да сутра Грозда из Кмећана каже: „Добар је наш Слобо. Купио ми пет метара дрва за Божић.“ Како би Вама било да Вам узмем ја 1000 КМ, одведем Вас на вечеру од 100 КМ, а 900 КМ ставим себи у џеп? Бисте ли ми рекли да сам Вам добар?

И да не дужим, на крају само желим да Вас замолим да ниједан од ових мојих приједлога не прихватите. Тачније, било би добро да ово уопште и не прочитате ово. Ко сам ја да Вама кажем? Ја нисам народ. Боље рећи да сам изрод. Народ Вам је дао благослов на изборима и само напријед. А на „будале“ које попут Калимера понављају „Ово је неправда!“ не губите вријеме. Све што урадите народ ће позлатити. Није Слобо крив, ……………….

Срећан Вам рад на добро народа!

 

 0 КОМЕНТАРА

 1. Nemoj tako, uskoro će smradišić da zaposli stotine mladih u buticima svjeckih marki. Eeeej, pa onda još stotinjak bogomolja na užem području grada, i omladinu zaposliti da prislužuju, povratničku da se naguzuju na koljenima (kleci prema meci), da vas bog vidi. I Manitu. I Veliki Rotirajući Burek …

 2. Добро је ово Дражене, ја бих само додао, кад у држави влада ред срамота је бити сиромашан, али кад влада неред као у овом нашем кокошињцу, онда је срамота богатити се!

 3. Хвала за детаљну информацију о дешавањима око буџета. Тачно, немамо навику да се овако боримо. Прва ја увијек имам „преча посла“.

  Треба сваки дан понављати колико смо дужни, колико школа, вртића… недостаје, гдје иде наш новац. Треба сваки дан прозивати губиташе и одговорне због тога што трошимо новац на непотребно док истовремено има толико тога што је неопходно потребно.

  Такође, све начелнике и градоначелнике, па тако и г. Гаврановића редовно треба подсјећати шта су обећали у предизборним кампањама. Ма колико се то чинило неважним, врло је важно.

 4. „А управо на примјеру „Градског Олимпијског базена“ се може најбоље увидјети погубна политика актуелне власти, како на нивоу града, још више на нивоу Републике Српске….“
  А давно, још док ја планирана градња „Аква парка“ и Градског Олимпијског базена“ „причао ми један чо`јек на једном мјесту“ да су сви знали да су то нерентабилне инвестиције и да ће се након пар година извршити приватизација истих. Била је идеја појединаца са нормалним размишљањима да се да концесија за „Аква парк“ на другој локацији (Бањалучко поље)и да се на тај начин сав ризик око градње и пословања пребаци на заинтересоване приватнике, ал` не лези враже.
  Но видјећемо шта ће бити.

 5. Šteta Dražene da ove tvoje poruke nema ko da sluša iz vlasti.Sve je kriv ovaj naivni narod,koji sve vidi ali ništa ne čini da to spreči.Ja bih rekao da je neznanje,lopovluk i ovaj dio naivnog naroda koji dade glas ovim krvopijama,jednako stanje u kojem se nalazimo.Za utjehu u Prijedoru nije ništa bolje.

 6. Хвала Вам свима!

  anja banja luka, 12.12.2012. 00:33:02

  „Прва ја увијек имам „преча посла“.“

  Ања, овдје имаш Нацрт Буџета за 2013. годину: http://www2.banjaluka.rs.ba/static/uploads/moduli/budzet/Nacrt_budzeta_za_2013_godinu.pdf

  Своје сугестије можеш послати на мејл: javnost@banjaluka.rs.ba.до 15.12.2012. године

  Ако би нас 500 послало мејл у којем тражимо 4 милиона КМ за новорођене бебе, можда би неко то и схватио озбиљно. Ако то само један човјек сугерише, биће занемарено. И много других примјера. Нема овдје ништа лично. Само желим да се ствара притисак јавности како би на свима био боље, а не само појединцима.

 7. У наредних 90 дана можете очекивати нове изборе за савјете мјесних заједница. Ако желите да се борите за грађане свог насеља, али и цијелог града, већ сада организујте се с комшијама и изађите на изборе.

  http://www.banjaluka.rs.ba/faq/faq/1507/

 8. drazen78bl, 12.12.2012. 12:58:06 [60504]

  „Ако би нас 500 послало мејл у којем тражимо 4 милиона КМ за новорођене бебе, можда би неко то и схватио озбиљно“

  Немој бити дијете, дјеца овој држави нису пожељна, еј, битно је да имају Додикова, Радојичићева, Мазаличина, Рајчевићева, Мирјанићева, за другу дјецу НЕМА МЈЕСТА У ОВОМ ГРАДУ… Немој да се лажемо 😉

  Елем, гледам овај „Буџет“ и за око ми опет запињу СТРУЧНЕ УСЛУГЕ и градоначелник (2037340)+ служба градоначелника (110000), као и средства за КУЛТУРУ у виси од цијелиј 19000 марака

  БУахахаххахахахахаххахахахах!!!!!

 9. Видим да ћемо добити нови вртић на Старчевици:

  511100 0911 Кредитна средства – куповина пословног простора
  у МЗ Старчевица – намјене вртић 800.000,00 –

  А ставка изнад …

  415200 0911 Пројекат „Опремање дјечијих вртића у граду
  Бањалуци“ 58.500,00 0,00 0,00

  Ха ха ха ха ха

  Спрдачина!

 10. Prije izvjesnog vremena počeo sam da izražavam utiske o dešavanjima iz protekle sedmice…ili već neke tamo. Evo dijela uvoda iz predstavljanja ovog koncepta: Moja malenkost će dozvoliti sebi da se izrazi o temi tako što ću dati komentar prvoj misli koja mi padne napamet. Prva nije i najbolja, ali oslikava osjećanja i stanje svijesti. Ne mogu se oteti utisku da su mi i jedno i drugo poremećeni stvarnošću. Meni je to već znak za uzbunu, ne znam da li je i Vama. Vi možete „glasovat“i. A i ne morate.

  Ranka Mišić: ???
  Ili ja nisam dobro obavješten, ili ona ni u jednom svom obraćanju povodom protesta krajem novembra nije pozvala vlast da odstupi i pruži šansu onima koji možda mogu promijeniti stvari nabolje ukoliko se situacija ne popravi. Ako je tako, onda su glasine o Mišičkinoj ulozi vrlo jasne. Poznajući alternativu, na nama je da razmislimo da li je njena uloga zapravo dobra za sve nas i RS ili ne.

  Izgradnja „Zvijezde smrti“ i oružja viđenog u filmu „Ratovi zvijezda“ dodatno učvršćuje nacionalnu bezbjednost Sjedinjenih država
  Srećom ga nisu imali za vrijeme sukoba u BiH i ’95-e!

  Bijeljinska toplana: Ima uglja za cijelu sezonu
  Da, treba da ima uglja i da, to ne treba biti nikakva vijest.

  Foča protestuje protiv „Haga“
  Spade knjiga na jedno slovo. Svaka čast, Foča. Banja Luko, stidi se, kao i mnogo puta do sada.

  Smjene u banjalučkoj Elektrokrajini
  Spasi partijski dinar dok se spas’ti može.

  SPC protiv državne politike na KiM
  Kasno Marko na Kosovo stiže.

  Hrvatska: Miroslavljevo jevanđelje proglašavaju „djelom pisanim hrvatskom ćirilicom…“
  Dok oni prave državu, nama samo para na uši može da ide. Izgleda da je samo bitno na vrijeme naći krivca za naš nemar.

  Glamoč: „Barbara“ (navodno) nastavlja uništavanje municije i trovanje
  Ma ko mari za to, i ovako samo Srbi jedu glamočki krompir.

  New York Times: Svi prijatelji zapada oslobođeni, a srbi osuđeni
  Kadija te tuži, kadija ti sudi, kadija te brani.

  Dačić: Srbija nikad nije bila bliže članstvu u EU
  Dobro, i…?

 11. Kako je dosadan momak ovaj Drazen.
  Pise gluposti, prvo onu strategiju sad i o budzetu.
  Drazen je svoje umijece pokazao na izborima.
  Najveci gubitnik izbora.
  Odakle ti pravo da kritikujes sve i svasta?

 12. Дражене, молим те да се не обазиреш на завидног провокатора.

  Г. Херц64, не пружајте дотичном прилику за троловање и сл.

 13. drazen78bl, 12.12.2012. 13:05:45 [
  „ОДМАХ УКИНУТИ И МЈЕСНЕ ЗАЈЕДНИЦЕ! Свакако су сведене на ниво дописне школе. Писмоноше. Нити нас ко шта пита када гради у нашем селу, нити су коме битни приједлози приоритета које годинама у новембру шаљемо „градским оцима ( и мајкама)“ „
  …..
  „Ако желите да се борите за грађане свог насеља, али и цијелог града, већ сада организујте се с комшијама и изађите на изборе.“

  Некако ми овај твој позив не иде са оним што си написао у тексту. Зашто да се неко кандидује ако и сам кажеш: „нити нас ко шта пита…“

 14. Че Гевара, 14.12.2012. 22:38:07

  Прва цитирана реченица је из текста и она представља иронију. Тачније, мислим да су мјесне заједнице потребне да би се ниво одлучивања спустио што ближе грађанима, али на начин како тренутно функционишу, мјесне заједнице су непотребне и бесмислене. Чланови мјесне заједнице уопште нису информисани када се у њиховој мјесној заједници изводе неки грађевиски радови, нити су прошле године уопште добили одговоре на листу приоритета коју су доставили градским властима. Чланови МЗ Старчевица су у три-четири наврата тражили разговор с бившим Градоначелником, али он није желио да нас прими и саслуша.

  Текст је написан као критика на све аномалије у Буџету, не са жељом да се неко прозове, већ да се ствари мијењају. Да не вјерујем да су промјене могуће, не бих никад ни покушавао. Сматрам да се великом притиском грађана све може. Како видите, на почетку текста критикујем и незаинтересованост грађана.

  Позив грађанима да изађу на изборе за МЗ-е је чисто нека врста информације, јер се СНСД увелико спрема, а остали ће за изборе сазнати тек неколико дана уочи избора, и то уколико буду читали Глас, НН или службену интернет страницу града. Лично сматрам да би било добро да МЗ-е буду опозиционе, да се створи нека врста равнотеже у граду, да се не понови оно што је било. Ја се нећу ни кандидовати ако не будем имао екипу од 11 људи који хоће да раде, да се не деси поново да два и по човјека вуку цијелу причу. Али хоћу подржати људе у које имам повјерење.

  Ако притисак из мјесних заједница према Градској управи буде већи, неће се дешавати да нас нико не пита. Сваком нормалном човјеку је јасно да је битније да улажемо у политику рађања дјеце, него да дајемо новац појединцима да се енормно богате, у тренутку када је пола становништва на рубу егзистенције.

  Навешћу неколико примјера успјешног притиска:

  1. Прошле године смо у приоритетима тражили да се ријеши питање крова и инсталација бараке на Ребровачком гробљу, у којој живе махом бивши радници Инцела. Био сам тамо и увјерио се да људима капље вода за врат, буквално. Новинар Преса, Деспот, је у неколико наврата писао о томе, ми смо писали дописе, и одобрено је 80 000 КМ да им се ријеше проблеми.

  2. Прошле године сам у приоритетима тражио да се најмање удвостручи капацитет јавних кухиња у граду. И г-дин Гаврановић је управо градио кампању на приоритетима које су добијали из МЗ-а, па је уврстио и ту ставку. Међутим, ја не видим да постоји конкретна ставка у Буџету за јавне кухиње. Могуће да ће то преко ових средстава за Центар за социјални рад. Такође, обећао је и 8 вртића и 4 школе за 4 године, и зашто га не бисмо подсјећали перманентно на обећања? Ове године је планиран само један вртић, иако бисмо очекивали два вртића и једну школу.

 15. Дражене,
  хвала на овако исцрпном одговору.

  Ако ти није тешко, одговори ми још на нека питања:
  -Написао си: „Ја се нећу ни кандидовати ако не будем имао екипу од 11 људи…“
  Да ли то значи да се у Савјете МЗ бирају „екипе“ или је у питању појединачан избор тј. улази нпр. 11 оних који добију највећи број гласова?

  -Избори су преко зборова грађана. Да ли је гласање јавно (дизанјем) или тајно? Ако је јавно онда је то „смијурија“.

 16. Че Гевара, 15.12.2012. 14:48:56

  Гласање је тајно, само је питање да ћемо моћи заокружити само једног човјека или више, да ли се гласови дају само унутар једне партије/групе грађана или је могућ микс. Нове изборе треба очекивати почетком марта.

  Бира се од 5 до 11 људи, у зависности од броја становника у одређеној МЗ-и. Могуће су и појединачне кандидатуре, ако и организовање у групе грађана. Улази 11 људи с највећим бројем гласова. Ја сам ово написао у контексту да не желим више да вучем за петорицу, да молим људе да нешто радимо, да их подсјећам да се састанемо. У пракси, од 11 ради 2 и по човјека. кад би свих 11 радили, могло би се доста тога направити.

 17. VAŽNO???VAŽNO??? POŠTOVANI SABORCI?
  U BANJA LUCI I BANJALUČKOJ REGIJI POKRENUTA JE INICIJATIVA ZA FORMIRANJE GRADSKOGA ODBORA “VETERANA REPUBLIKE SRPSKE“PA MOLIM SVE ZAINTERESOVANE BORCE KOJI ŽELA DA POSTANU ČLANOVI VETERANA DA SE JAVE NA MEJL ikartrade2@teol.net KAKO BI SE MOGLI DOGOVORITI OKO ORGANIZACIJE SASTANKA I FORMIRANJA GRADSKOGA ODBORA BL-REGIJE.
  DOSTA NAM JE LAŽNIH OBEĆANJA VLADAJUĆE ADMINISTRACIJE I LJUDI IZ BORAČKE ORGANIZACIJE KOJI NEŠTITE INTERESE BORACA KOJI SU NAJZASLUŽNIJI ZA STVARANJE RS VEĆ GLEDAJU SAMO SEBE I SVOJ LIČNI INTERES.DOŠLO JE VRIJEME DA SE SAMI UDRUŽIMO I ORGANIZUJEMO
  ZA SLAVU I KRST ČASNI.

 18. Дакле, у Вишеграду смањују примања чиновницима:

  http://www.visegrad24.info/index.php?option=com_k2&view=item&id=7067:smanjene-plate-funkcionera-i-odborni%C4%8Dki-dodatak-u-vi%C5%A1egradu&Itemid=288

  Исто тако и у Бијељини:

  http://www.frontal.rs/index.php?option=btg_novosti&idnovost=28655

  Али у Бањој Луци повећање 15,20,25,30%:

  http://sgbl.banjaluka.rs.ba/rsg/klijent/akt.php?id_akt=21633

 19. „On je istakao da klizišta na ova dva područja neće moći da budu trajno riješena prije proljeća, i dodao da ima još ovakvih područja u Banjaluci, a da najveći problem za njihovu sanaciju predstavljaju finansijska sredstva.

  “Budžetom grada nisu predviđena sredstva za ove namjene. Postoje budžetske rezerve kojima raspolaže gradonačelnik, koji će odlukom usmjeriti određeni dio tih sredstava da bi bila sanirana ova klizišta”, rekao je Novaković.“

  http://www.banjaluka.com/vijesti/kratke-vijesti/2012/12/25/stanje-na-starcevici-stabilizovano/

  ДАКЛЕ, ТАЧНО КАКО САМ НАПИСАО: ПОВЕЋАЊЕ ПРИМАЊА ЧИНОВНИКА ГРАДСКЕ УПРАВЕ ЈЕ ПРИОРИТЕТ У ОДНОСУ НА САНАЦИЈУ КЛИЗИШТА. А КАД СЕ ВЕЋ МОРА, ОНДА СЕ КАО СУПЕРЈУНАК ПОЈАВЉУЈЕ ГРАДОНАЧЕЛНИК, МАДА ОН НЕ САНИРА КЛИЗИШТА ИЗ СВОГ, ВЕЋ ИЗ НАШЕГ ЏЕПА.

  Сутра је сједница Градског парламента, на којој се расправља о Буџету за 2013. годину, па ако неко од одборника ово чита, било би лијепо да затражи 4 милиона КМ за стимулацију рађања дјеце у Бањој Луци.

 20. Дакле,

  СЛОБОДАН ГАВРАНОВИЋ ЈЕ (КАКО НАПИСАХ У ТЕКСТУ) ОБЕЋАО У ПРЕДИЗБОРНОЈ КАМПАЊИ ИЗГРАДЊУ 4 ШКОЛЕ И 8 ВРТИЋА У НАРЕДНЕ 4 ГОДИНЕ. Сада можете погледати видео у којем са подсмијехом констатује да нема ништа ни од вртића који су прво планирали у приједлогу Буџета града за 2013. годину, а онда нису усвојили.

  Понављам, ПРИОРИТЕТ СУ ПРИМАЊА ЗАПОСЛЕНИХ У ГРАДСКОЈ УПРАВИ, А НА ВРТИЋЕ ДЈЕЦА НЕКА ЧЕКАЈУ ДОК НЕ ПРОЂЕ КРИЗА, ТЈ. НЕКА БРОЈЕ ДО ПЛУС БЕСКОНАЧНО.

  x-(x-(x-(x-(x-(x-(x-(x-(

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *