Услуживања пића искључиво у стакленој амбалажи

Републичка управа за инспекцијске послове апелује на угоститеље да се почну придржавати обавезе услуживања пића искључиво у стакленој амбалажи, јер је у марту истекао рок за почетак примјене ове одредбе Закона о угоститељству. За кршење ове законске одредбе предвиђене су казне од 1.500 до 7.500 КМ за угоститеља као привредно друштво, од 500 до 2.500 […]

петак, април 29, 2011 / 17:14

Републичка управа за инспекцијске послове апелује на угоститеље да се почну придржавати обавезе услуживања пића искључиво у стакленој амбалажи, јер је у марту истекао рок за почетак примјене ове одредбе Закона о угоститељству.

За кршење ове законске одредбе предвиђене су казне од 1.500 до 7.500 КМ за угоститеља као привредно друштво, од 500 до 2.500 КМ за одговорно лице у правном лицу и од 1.000 до 5.000 КМ за угоститеља као предузетника или физичко лице.

Законом о угоститељству из 2010. године дефинисана је обавеза да угоститељ који обавља угоститељску дјелатност услужује пића искључиво у стакленој амбалажи, а прописано је да ће се ова одредба почети примјењивати у року од годину дана, саопштено је из Инспектората РС.

Примјену одредбе контролисаће Тржишна инспекција. Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *