Усаглашавање закона до краја наредне седмице?

Министар финансија Републике Српске Зоран Тегелтија очекује да би Влада и синдикат до краја наредне седмице могли бити врло близу усаглашавања закона о платама запослених у јавном сектору, како би се упутили у парламентарну процедуру. “Када се усвоје, утврдићемо и цијену рада и договорићемо се како ће изгледати плате до краја ове године”, рекао је […]

четвртак, март 27, 2014 / 23:00

Министар финансија Републике Српске Зоран Тегелтија очекује да би Влада и синдикат до краја наредне седмице могли бити врло близу усаглашавања закона о платама запослених у јавном сектору, како би се упутили у парламентарну процедуру.

“Када се усвоје, утврдићемо и цијену рада и договорићемо се како ће изгледати плате до краја ове године”, рекао је Тегелтија новинарима у Бањалуци.

Он сматра да је у овом тренутку тешко донијети јединствен закон о платама запослених у јавном сектору, због чега ће се Влада Српске опредијелити за доношење четири посебна закона.

Према његовим ријечима, основни циљ доношења тих закона је да се постигне више праведности која се, прије свега, тиче оних који имају најнижа примања, те да се укине велики број платних разреда, с обзиром да људи са истом стручном спремом који раде исти посао имају различите плате.

“Мислим да смо на добром путу да то усагласимо са синдикатом”, закључио је Тегелтија. Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *