Уредник Ројтерса отпуштен због сарадње са Анонимусима

Замјеник уредника за друштвене мреже у новинској агенцији Ројтерс Мајкл Киз отпуштен је због тога што је помогао хакерској групи познатој под именом Анонимни да упадну на сајт америчких листова. Портпарол Ројтерса Дејвид Џирардин потврдио је за АП да је Киз отпуштен уз отпремнину, али није желио да образложи детаље. Киз, који има 26 година, […]

субота, март 16, 2013 / 08:58

Замјеник уредника за друштвене мреже у новинској агенцији Ројтерс Мајкл Киз отпуштен је због тога што је помогао хакерској групи познатој под именом Анонимни да упадну на сајт америчких листова.

Портпарол Ројтерса Дејвид Џирардин потврдио је за АП да је Киз отпуштен уз отпремнину, али није желио да образложи детаље.

Киз, који има 26 година, наводно је у децембру 2010. године доставио Анонимнима приступне шифре за улазак у систем Трибјуна, ћерке-фирме компаније Тајмс, која је такође власник и телевизијске станице у Сакраменту из које је Киз раније отпуштен.

Инспектори тврде да је Киз шифре уступио члану Анонимних познатом по надимку Шарпај и позвао га да направи штету у систему Трибјуна.

Киз је почео да ради у Ројтерсу прошле године као замјеник уредника за друштвене мреже. Он није одговарао на телефонске позиве медија који су жељели да чују његов коментар.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *