Уопште не крије: Говедарица се састао са амбасадорком вишекантоналне Швајцарске

Предсједник Српске демократске странке Вукота Говедарица одржао је данас састанак са амбасадорком Швајцарске Андреом Раубер Саксер. Амбасадорка је предсједнику Српске демократске странке овом приликом уручила документ Стратегије сарадње Швајцарске у Босни и Херцеговини за период 2017.-2020. година.

уторак, септембар 26, 2017 / 23:56

Предсједник Говедарица је нагласио да је спреман да у сарадњи са Амбасадом Швајцарске интензивно ради на спровођењу Стратегије која ће отворити нова радна мјеста у Републици Српској и бити гаранција опстанка српског народа на овим просторима.

На састанку је разговарано о сарадњи са Швајцарском која траје већ дужи временски период и програмима које њихова амбасада проводи по локалним заједницама, са циљем запошљавања младих којима је најважније да пронађу посао и укључе се у развој своје земље.

Вукота Говедарица је истакао добру сарадњу са српском дијаспором у Швајцарској и захвалио се амбасадорки на досадашњој подршци и посвећености економским, социјалним и политичким процесима транзиције у којима учествује Република Српска.

На састанаку је разговарано и о Закону о акцизама. “Српска демократска странка схвата значај усвајања сета закона о акцизама као предуслова за реализацију значајних инфраструктурних пројеката, али то би био велики удар на грађане којима нико није обећао нова пореска оптерећења“, сматра Говедарица.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *