Умро аутор “Мућки“

Британски писац Џон Саливан, сценариста хит телевизијске хумористичке серије „Мућке”, умро је у 65. години, у болници у Сарију гдје се шест недеља лијечио од вирусне упале плућа, јавио је Би-Би-Си. Дејвид Џејсон, који је у серији играо Дел Боја, изјавио је да је „очајан” због губитка пријатеља. „Изгубили смо највећег писца комедија у земљи, […]

понедељак, април 25, 2011 / 07:03

Британски писац Џон Саливан, сценариста хит телевизијске хумористичке серије „Мућке”, умро је у 65. години, у болници у Сарију гдје се шест недеља лијечио од вирусне упале плућа, јавио је Би-Би-Си.

Дејвид Џејсон, који је у серији играо Дел Боја, изјавио је да је „очајан” због губитка пријатеља. „Изгубили смо највећег писца комедија у земљи, али он нам оставља велику заоставштину – дар да се смијемо”.

Николас Линдхерст, који је у „Мућкама” играо Деловог брата Роднија, рекао је да је „шокиран” и „дубоко ожалошћен” смрћу „несумњиво” најбољег британског телевизијског писца. „Мућке” чији су главни јунаци браћа Дел и Родни Тротер који упорно покушавају да се брзо обогате, редовно је проглашавана за најбољу британску комедију.

Приказивана је од 1981. до 1991. а потом је снимљено неколико пригодних епизода, за Божић.

Саливан је једном приликом за Роднија из „Мућки” рекао да је „дјелимично као он” јер је и сам као тинејџер био „наивни сањар”.

За Дел Боја је рекао да је мјешавина многих ликова које је упознао док је 1970-их радио као продавац половних аутомобила.

“Мућке“ имају култни статус и на нашим просторима, а серија се приказивала неколико пута на више различитих телевизија. Лик Дел Боја усвојен је као најрођенији, а на више мјеста можете наићи на пабове и кафане посвећене овом британском тв серијалу.

 Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *