Умивени „За шаку долара“ затвара Кански фестивал

Рестаурисани шпагети вестерн из 1964. „За шаку долара“ биће приказан на затварању филмског фестивала у Кану, а домаћин свечаности биће режисер Квентин Тарантино, саопштили су организатори фестивала. Како би прославили 50 година од рођења шпагети вестерна, Кански фестивал ће приказати "За шаку долара" Серђа Леонеа, у коме су играли Клинт Иствуд и Дјиан Марија Волонте, […]

среда, мај 14, 2014 / 20:24

Рестаурисани шпагети вестерн из 1964. „За шаку долара“ биће приказан на затварању филмског фестивала у Кану, а домаћин свечаности биће режисер Квентин Тарантино, саопштили су организатори фестивала.

Како би прославили 50 година од рођења шпагети вестерна, Кански фестивал ће приказати "За шаку долара" Серђа Леонеа, у коме су играли Клинт Иствуд и Дјиан Марија Волонте, наводи се на сајту фестивала.

Домаћин догађаја биће Квентин Тарантино, велики поштовалац Серђа Леонеа који је отворено говорио да су на његов рад утицали италијански мајстори вестерна, додаје се у посту.

Филм ће бити приказан послије додјеле награда 24. маја.Филмски фестивал у Кану, 67. по реду, отвара се данас, а фестивал је познат по томе да често прикаже рестаурисане верзије филмских класика. Ове године биће приказан и рестаурисани култни класик хорора "Тексашки масакр моторном тестером".Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *