Улрих: Не желим накнадно титуле са Тур де Франса

Њемачки бициклиста Јан Улрих рекао је да не жели да му се накнадно додијеле титуле са Трке кроз Француску из 2000, 2001. и 2003. године када је завршавао други иза суспендованог Ленса Армстронга. „Нећу прихватити, Армстронг је у то вријеме био бржи од мене и не видим зашто бих прихватио титуле. То је смијешно, уопште […]

недеља, август 26, 2012 / 21:22

Њемачки бициклиста Јан Улрих рекао је да не жели да му се накнадно додијеле титуле са Трке кроз Француску из 2000, 2001. и 2003. године када је завршавао други иза суспендованог Ленса Армстронга.

„Нећу прихватити, Армстронг је у то вријеме био бржи од мене и не видим зашто бих прихватио титуле. То је смијешно, уопште није спортски”, рекао је Улрих за њемачки лист Билд.

Антидопинг агенција САД (УСАДА) суспендовала је Армстронга због допинга и одлучила да му се не призна ниједан резултат после 1. августа 1998. године, укључујући и седам побједа на Тур де Франсу, од 1999. до 2005. године.

Организатори трке саопштили су да неће да коментаришу ситуацију док се не огласе надлежна тијела, УСАДА и Међународна бицклистичка унија (УЦИ).

УСАДА има мандат само за територију САД, док титуле на Туру теоријски припадају УЦИ, која је почетком августа осудила „грубо кршење правила” у истрази против Армстронга и затражила да случај преузме независно тијело.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *