Улазак у амбасаду дипломатско \’самоубиство\’ Британије

Велика Британија би починила дипломатско самоубиство ако би њена полиција покушала да уђе у амбасаду Еквадора у Лондону, како би ухапсила оснивача сајта „Викиликс” Џулијана Асанжа, изјавио је данас еквадорски предсједник Рафаел Кореа.  „Док Велика Британија не повуче (претњу) или се извини, опасност и даље постоји”, рекао је Кореа за државну телевизију Еквадора. Он је […]

уторак, август 21, 2012 / 10:19

Велика Британија би починила дипломатско самоубиство ако би њена полиција покушала да уђе у амбасаду Еквадора у Лондону, како би ухапсила оснивача сајта „Викиликс” Џулијана Асанжа, изјавио је данас еквадорски предсједник Рафаел Кореа.

 „Док Велика Британија не повуче (претњу) или се извини, опасност и даље постоји”, рекао је Кореа за државну телевизију Еквадора.

Он је додао да би улазак у амбасаду Еквадора било „самоубиство за Велику Британију”, јер би онда други могли да улазе у британска дипломатска представништва било гдје у свијету а Лондон на то не би смио да реагује, пренео је Би-Би-Си.

Би-Би-Си наводи да нема наговјештаја шта би могао да буде следећи дипломатски корак Британије у случају Асанж, али да Кореа најављује да, уколико буде било потребно, спреман је да тај случај пребаци у Уједињене нације.

Еквадорски предсједник је такође изразио наду у снажну подршку на састанку Организације Америчких Држава (ОАД) у петак.

„Не заборавите да је Давид победио Голијата. И с много Давида је лакше да се сруши неколико Голијата”, сликовито је навео Кореа и додао да се Еквадор нада „јасној и кохерентној подршци”.

Потез Лондона крши све законе међу америчким државама, целокупно међународно право, Бечку конвенцију и све дипломатске традиције, бар оне у последњих 300 година на глобалном нивоу, казао је Кореа.0 КОМЕНТАРА

  1. Има ли Еквадора на листи најхрабријих? B-) Свака част!

    Британци намјеравају да се позову на неке прописе из 80-их који им омогућава упад у дипломатско-конзуларна представништва, ако се ради о терористима. Као, имају намјеру да Асанжа прогласе терористом.

    Да не повјерује човјек шта се све може ако си Британац, Американац и њима сличан!

    Браво за ЕКВАДОР!!!

  2. Покушавам само замислити, колико би било потребно времена „вођама најхрабрије нације данашњице“ за испоруку истог, да је којим случајем у њиховим рукама…B-)

    Сетимо се само неких патриотских изјава: овога овде – „коме се не свиђа овде, нека слободно иде“, или неких тамо – „дајте ми милијарду и даћу вам га“, „наставите и бомбардујте још жешће“…:(

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *