Улагање су Српску 2014: Највише у рударство и јавну управу

Скоро двије милијарде КМ је укупна вриједност остварених инвестиција у стална средства у Републици Српској у прошлој години и већа је за 29 одсто од вриједности улагања из 2013. године, подаци су Републичког завода за статистику. Посматрано према техничкој структури сталних средстава, највећа вриједност инвестиција била је у грађевинске објекте и износила је 1,19 милијарди […]

понедељак, јул 20, 2015 / 12:20

Скоро двије милијарде КМ је укупна вриједност остварених инвестиција у стална средства у Републици Српској у прошлој години и већа је за 29 одсто од вриједности улагања из 2013. године, подаци су Републичког завода за статистику.

Посматрано према техничкој структури сталних средстава, највећа вриједност инвестиција била је у грађевинске објекте и износила је 1,19 милијарди КМ, те 672,43 милиона КМ у машине, опрему и транспортна средства.

Вриједност остварених инвестиција у остала основна средства била је нешто већа од 125 милиона КМ.

Према дјелатности инвеститора, највећа вриједност остварених инвестиција у прошлој години од 588,65 милиона КМ била је у сектору вађења руда и камена, те 353,67 милиона КМ у јавној управи.

Укупна вриједност извршених исплата за инвестиције у стална средства у прошлој години износила је 1,78 милијарди КМ. 0 КОМЕНТАРА

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *