Украјинске Јуке Празине: Десни сектор одбија да положи оружје

Милитанти украјинског десничарског „Десног сектора“, који су блокирани у предграђу Мукачева након сукоба са полицијом, одбијају да положе оружје без наредбе свог вође Дмитрија Јароша, јављају данас руски медији. Цивили из тог подручја евакуисани су након пропалих преговора десничара и полиције. Специјални одреди полиције и националне гарде ,као и припадници украјинских служби безбједности блокирали су […]

недеља, јул 12, 2015 / 11:26

Милитанти украјинског десничарског „Десног сектора“, који су блокирани у предграђу Мукачева након сукоба са полицијом, одбијају да положе оружје без наредбе свог вође Дмитрија Јароша, јављају данас руски медији.

Цивили из тог подручја евакуисани су након пропалих преговора десничара и полиције.

Специјални одреди полиције и националне гарде ,као и припадници украјинских служби безбједности блокирали су цијелу област, која се налази у близини граница са Мађарском и Словачком, јавља "Раша тудеј".

"У циљу спречавања крвопролића припадници служби безбједности и Министарства унутрашњих послова захтијевају да ова илегална оружана група положи оружје", саопштила је украјинска Служба безбједности, додајући да борци "Десног сектора" одбијају да се предају, док им то не нареди њихов вођа Дмитриј Јарош.

У јучерашњем нападу припадника "Десног сектора", који је забрањен у Русији, на теретану и станицу саобраћајне полиције у Мукачеву, у Закарпатској Украјини, двоје људи је убијено, а четворо је рањено.

"Десни сектор" тражи да оставку министра унутрашњих послова Арсена Авакова, јавља ТАСС.

Сукоби су избили јуче након што је око 20 припадника "Десног сектора" дошло у теретану, која је у саставу спортског комплекса који контролише украјински посланик Михаил Ланијо /Микхаил Ланyо/.

Полиција и очевици рекли су да су десничари дошли на преговоре са представницима Ланија о "прерасподјели зона утицаја". Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *