Украјинска криза: Западно убиство још једне земље

Криза у тој земљи отпочиње противљењем украјинске владе да се приступи Европској унији. „Демонстранти“ излазе на улице како би показали противљење. Догађа се пети окробар на украјински начин. Пише Младен Благојевић Но вратимо се крају догађања када опозиција уз притиске и уз помоћ западних земаља успијева да дође до власти. Лако се можа успоставити паралела […]

уторак, март 4, 2014 / 13:53

Криза у тој земљи отпочиње противљењем украјинске владе да се приступи Европској унији. „Демонстранти“ излазе на улице како би показали противљење. Догађа се пети окробар на украјински начин.

Пише Младен Благојевић

Но вратимо се крају догађања када опозиција уз притиске и уз помоћ западних земаља успијева да дође до власти. Лако се можа успоставити паралела Петог октобра у Србији, и ту је одиграна злочиначка игра која је имала за циљ да са власт отјера. Милошевићева паралела са Јануковичем, како би довела марионетску владу која ће служити западу. И све од тада па до данас.

Првобитно, непристанак владе Јануковича да се приступи Европској унији је био и логичан јер је руско тржиште много просперитетније.

А долазак тзв. нове владе може се огледати у томе што су одмах завапили да им у помоћ притекне ММФ.

Хоће Америка та дивна „демократска“ земља да се приближи границама русије, похлепа хоће да завлада свијетом. Њихова злочиначка политика од Чилеа – Пиночета, Панаме итд… (уништавање економија тих држава, постављајући оне који ће радити под њиховом палицом да би довели своје компаније које неће имати никаквих ограничења док буду израбљивале народ и ресурсе тих земаља. Да парадокс буде већи када Путин легитимно одлучи да заштити свој руски народ на Криму полуострву са већинским руским становништвом, онда Обама говори како је то кршење међународног права и да ће Русија скупо платити своју политику. А шта да радимо са Вијетнамом, Либијом, Ираком па бомбардовање Србије и Црне Горе ван свих оквира међународног права непоштујући генералну скупштину? Шта да радимо са свим тим геноцидим?

Украјина доживљава пропаст а то ће најбоље да осјете њени грађани као и у Србији која од силних прозападних влада живи лоше све те године од фамозног петог октобра.

Хоће неку модерну Украјину каже славни политичар Кличко, коју модерност, модерност Европске уније која је на кољенима и у којој добијају само највећи а мали су ту да буду трава по којој газе Меркелова и остали надобудни европљани.

Русија се појавила као спас за заустављање западног дивљег капитализма који убија обичног човјека. Само уз јаку противтежу Америци и њеним послушницима можемо се надати бољој будућности.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *