Украјина неће напасти Крим

Украјина неће војно интервенисати на Криму да би спријечила отцјепљење тог полуострва, изјавио је вршилац дужности украјинског премијера Олександер Турчинов. "Ми не можемо покренути војну операцију на Криму зато што бисмо изложили источну границу и Украјина не би била заштићена", изјавио је Турчинов, док се Крим припрема за референдум о припајању Русији који се одржрава […]

среда, март 12, 2014 / 08:48

Украјина неће војно интервенисати на Криму да би спријечила отцјепљење тог полуострва, изјавио је вршилац дужности украјинског премијера Олександер Турчинов.

"Ми не можемо покренути војну операцију на Криму зато што бисмо изложили источну границу и Украјина не би била заштићена", изјавио је Турчинов, док се Крим припрема за референдум о припајању Русији који се одржрава у недељу, 16. марта.

Предстојећи референдум о припајању Русији је "фарса" чији ће резултати бити намјештени у Москви, казао је Турчинов у интервјуу за АФП.

"Оно што називају референдумом неће се догодити на Криму, већ у канцеларијама Кремља", истакао је Турчинов.

Руски лидери одбијају дијалог са украјинским властима, додао је он.

"Они одбијају сваки контакт са министарством спољњих послова и владом", рекао је Турчинов док се западне силе, на челу са Њемачком, залажу за формирање контакт групе да би се спријечио рат.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *