Украјина ипак не одустаје од Евробаскета, ФИБА вијећа

Потпредсједник Украјинског кошаркашког савеза Валериј Кондратјев изјавио је да је прерано да се говори о премјештању Евробаскета 2015. Из ФИБА Европе такође су одбацили тврдње да су Украјинци затражили премјештање овог великог такмичења због лоше политичке ситуације код њих. „Извјештаји по којима Украјинци желе да одустану од Еуробаскета нису истинити. ФИБА Европа није добила такав […]

среда, март 19, 2014 / 20:45

Потпредсједник Украјинског кошаркашког савеза Валериј Кондратјев изјавио је да је прерано да се говори о премјештању Евробаскета 2015.

Из ФИБА Европе такође су одбацили тврдње да су Украјинци затражили премјештање овог великог такмичења због лоше политичке ситуације код њих.

„Извјештаји по којима Украјинци желе да одустану од Еуробаскета нису истинити. ФИБА Европа није добила такав захтјев, а сви ти извјештаји су лично мишљење господина Лубкивског, а не ставови украјинског кошаркашког савеза“, објавили су из ФИБА.

Потпредсједник Кошаркашког савеза Србије Дејан Бодирога рекао је раније у току дана да је рано за причу о кандидатури Србије за организацију Европског првенства, али да уопштено интересовање постоји.

Последње информације које се врте по медијима кажу да балтичке земље Летонија, Литванија, Естонија, Финска и Француска такође имају жељу да преузму организовање ове велике манифестације.

Неколико недеља пре ове вести појавиле су се информације да би Пољска и Чешка могле да помогну Украјини у организацији, с обзиром на то да су Украјинци већ дали пола новца за организацију, па би у случају премјештања Евробаскета Украјинцима новац морао да буде враћен. Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *