УИО одузела текстилну робу тржишне вриједности око 87.000 КМ

Службеници Управе за индиректно опорезивање БиХ привремено су одузели текстилну робу која је на илегалан начин увезена у БиХ, а чија се укупна тржишна вриједност процјењује на 87.000 КМ. Службеници УИО БиХ пронашли су 2.464 комада тренерки робних марки "Адидас" и "Најк", поријеклом из Србија, чија вриједност се процјењује на 77.000 КМ. Тренерке су пронађене […]

субота, децембар 1, 2012 / 14:16

Службеници Управе за индиректно опорезивање БиХ привремено су одузели текстилну робу која је на илегалан начин увезена у БиХ, а чија се укупна тржишна вриједност процјењује на 87.000 КМ.

Службеници УИО БиХ пронашли су 2.464 комада тренерки робних марки "Адидас" и "Најк", поријеклом из Србија, чија вриједност се процјењује на 77.000 КМ.

Тренерке су пронађене у аутомобилу "пасат" на путу Лончари – Тузла, саопштено из УИО БиХ.

Возач аутомобила, чији су иницијали Д.Х, признао је да је ријеч о прокријумчареној одјећи над којом није проведен законом предвиђен царински поступак и нису плаћене увозне дажбине.

Из УИО БиХ најављују да ће против власника бити поднесен захтјев за покретање прекршајног поступка.

Приликом контроле продајног објекта на подручју "Нове пијаце" у Поребрицама пронађено је 497 комада разних одјевних предмета страног поријекла, вриједности 10.000 КМ. Роба је пронађена у објекту лица, чији су иницијали Д.Ж.

Ријеч је о роби која није званично прошла царинску процедуру увоза у БиХ, тако да нису плаћени царина и ПДВ. Против одговорног лица биће покренут прекршајни поступак пред надлежним судом.

УИО БиХ позвала је грађане да на отворну линију 080 02 06 07 пријаве сваки облик утаје царине или ПДВ-а.

"Позивамо све грађане и пореске обвезнике који су имали било какве непријатности са царинским службеницима или пореским инспекторима УИО, да то пријаве на отворену линију. Сви позиви су бесплатни и потпуно анонимни", наводи се у саопштњу УИО БиХ.

 Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *