УИО објављује имена дужника

Извјештај о свим дужницима за ПДВ у БиХ требао би бити готов до краја мјесеца, када ће бити представљен на сједници Управног одбора Управе за индиректно опорезивање /УИО/ БиХ, рекао је директор ове институције Миро Џакула. Џакула је нагласио да ће доставити комплетан извјештај са свим именима и дужницима, а ради се о укупном дугу […]

среда, август 1, 2012 / 10:35

Извјештај о свим дужницима за ПДВ у БиХ требао би бити готов до краја мјесеца, када ће бити представљен на сједници Управног одбора Управе за индиректно опорезивање /УИО/ БиХ, рекао је директор ове институције Миро Џакула.

Џакула је нагласио да ће доставити комплетан извјештај са свим именима и дужницима, а ради се о укупном дугу од око 260 милиона КМ.

Он је истакао да су недавно покренуте активности позитивно утицале на наплату дуговања, јер су почеле пристизати појачане уплате дуговања на рачун УИО БиХ.

Џакула је за "Дневни аваз" појаснио да се тај дуг већином односи на фирме у којима је покренута принудна наплата, а међу њима су и компаније које дугују десетине милиона КМ.

Џакула је нагласио да ће због појачане наплате Управа у јулу имати за око 30 милиона марака више прихода.

Он је најавио да ће бити ревидирани и сви уговори о плаћању на рате.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *