Ухапшено 7 царинских службеника

Гранична полиција БиХ јутрос је, у оквиру оперативне акције „Мрежа“, извршила 11 претреса објеката и ухапсила 11 особа, међу којима је 7 царинских службеника Управе за индиректно опорезивање БиХ. Акција, усмјерена на борбу против коруптивних кривичних дјела и кријумчарења, изведена је на подручју Лакташа, Новог Града, Градишке, Бањалуке, Српца, Босанске Крупе, Козарске Дубице, Зенице и […]

четвртак, април 16, 2015 / 12:08

Гранична полиција БиХ јутрос је, у оквиру оперативне акције „Мрежа“, извршила 11 претреса објеката и ухапсила 11 особа, међу којима је 7 царинских службеника Управе за индиректно опорезивање БиХ.

Акција, усмјерена на борбу против коруптивних кривичних дјела и кријумчарења, изведена је на подручју Лакташа, Новог Града, Градишке, Бањалуке, Српца, Босанске Крупе, Козарске Дубице, Зенице и Кладња.

Царински службеници УИО БиХ чији су иницијали У.В, Р.Г, Т.Е, П.Б, У.С, Д.Д. и А.К. ухапшени су због постојања основа сумње да су у циљу стицања протиправне имовинске користи у протеклом периоду починили кривична дјела удруживање ради вршења кривичних дјела, злоупотреба службеног положаја или овлаштења, примање дара или других облика користи и кријумчарење.

Ухапшена су и лица са иницијалим Ч.Д. и К.С. због постојања основа сумње да су починили кривична дјела кријумчарење и давања дара и других облика користи.

Због постојања основа сумње да су починили коруптивна кривична дјела ухапшена су и два припадника Јединице граничне полиције Градишка чији су иницијали Ј.Р. и Н.М.

Подршку Граничној полицији БиХ у овој акцији пружила је УИО БиХ, а изведена је по наредби Суда БиХ и Тужилаштва БиХ.

Акција “Мрежа” је наставак континуитета активности Граничне полиције БиХ у борби против корупције.
 Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *