Ухапшен продуцент филма Невиност муслимана

Накула Басли Накула, за кога се вјерује да је продуцент филма „Невиност муслимана”, који је изазвао талас протеста у исламским земљама због вријеђања пророка Мухамеда, ухапшен је у Лос Анђелесу, саопштила је полиција. „Могу да потврдим да је у притвору и да ће ускоро бити изведен пред суд у Лос Анђелесу”, рекао је агенцији Франс […]

петак, септембар 28, 2012 / 08:23

Накула Басли Накула, за кога се вјерује да је продуцент филма „Невиност муслимана”, који је изазвао талас протеста у исламским земљама због вријеђања пророка Мухамеда, ухапшен је у Лос Анђелесу, саопштила је полиција.

„Могу да потврдим да је у притвору и да ће ускоро бити изведен пред суд у Лос Анђелесу”, рекао је агенцији Франс прес Том Мрозек из канцеларије америчког тужиоца.

Накула Басли Накула је 2010. године осуђен на 21 месец затвора због банкарских проневера, а ухапшен је јуче зато што је прекршио условну слободу.

Накула Басли Накула, чији је псеудоним Сем Басил, ухапшен је у свом стану у јужном дијелу Лос Анђелеса.

Према оптужници из 2009. године, он је заједно са још неколико особа користио идентитет клијената банке Велс Фарго и прибавио корист од 860 долара.

Филм „Невиност муслимана” у којем се извргава руглу пророк Мухамед, изазвао је масовне протесте у муслиманском свијету, у којима је погинуло 50 људи.
 Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *