Ухапшен и одведен на психијатрију због коментара о 11. септембру

Брендона Рауба америчка је полиција ухапсила због коментара које је објавио на Фејсбуку. Тренутно се налази на психијатрији у болници Џон Рандолф. Кетлин Томас, брендонова мајка, у разговору за медије рекла је да је Рауб одведен против своје воље, а у ФБИ-ју су изјавили како га одводе због ‘пријетњи које су терористичке нарави’, пише Ричмонд […]

среда, август 22, 2012 / 15:11

Брендона Рауба америчка је полиција ухапсила због коментара које је објавио на Фејсбуку. Тренутно се налази на психијатрији у болници Џон Рандолф.

Кетлин Томас, брендонова мајка, у разговору за медије рекла је да је Рауб одведен против своје воље, а у ФБИ-ју су изјавили како га одводе због ‘пријетњи које су терористичке нарави’, пише Ричмонд Тајмс.

Брендон  је служио америчку војску у два рата, у Авганистану и у Ираку. У четвртак су му агенти ФБИ-ја дошли на врата и из куће га извели у лисицама. Видео хапшења објављен је на Ју тјубу и подигао је велику прашину око случаја.

‘Тридесетак минута сам разговарао с господом из тајне службе. Био сам изузетно сусретљив и искрено одговарао на сва њихова питања. Заиста волим САД и чињеница да могу бити ухапшен и одведен негдје без судског процеса и адвоката чиста је лудост ‘, казао је Рауб за локалне медије, у телефонском разговору који му је дозвољен.

Рауб је на свом профилу на Фејсбуку објавио неколико порука у којима сугерише да је напад на Њујорк 11. септембра 2001. године извела америчка Влада. Потписао је и петицију којом се тражи поновно отварање истраге по питању тога напада.

‘Уколико нисте свјесни огромне количине зла, које је починила америчка Влада, предлажем вам да извадите главу из пијеска. Дан обрачуна се ближи. Револуција је ту и ја сам је спреман водити ‘, објавио је Рауб на Фејсбуку.

Његова мајка тврди како се у овом случају крши слобода говора. Амнести интернешнал, водећа организација за људска права, још се није огласила о овом случају.0 КОМЕНТАРА

  1. “Заиста волим САД и чињеница да могу бити ухапшен и одведен негдје без судског процеса и адвоката чиста је лудост“

    Е moj prijatelju…saznao si na ružniji način

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *