Угоститељи џендер (не)осјетљиви

СРНА изводи овај наслов из дијела текста у којем се наводи да је новогодишња ноћ у кафанама скупља за мушкарце него за жене. Већина Приједорчана Нову годину дочекаће у својим домовима уз телевизијски програм или у друштву породице и пријатеља уз богатију трпезу, док ће мањи број најлуђу ноћ провести ће у неком од угоститељских […]

недеља, децембар 30, 2012 / 10:39

СРНА изводи овај наслов из дијела текста у којем се наводи да је новогодишња ноћ у кафанама скупља за мушкарце него за жене.

Већина Приједорчана Нову годину дочекаће у својим домовима уз телевизијски програм или у друштву породице и пријатеља уз богатију трпезу, док ће мањи број најлуђу ноћ провести ће у неком од угоститељских објеката.

Само су ријетки били у могућности да преко туристичких агенција уплате организовани дочек Нове године у некој од европских или свјетских метропола.

Знатан број приједорских угоститеља организовао је дочек 2013. године, а неки локали радиће уобичајено. У дискотекама, кафићима, ресторанима, мотелима и хотелима цијене прославе крећу се од 10 КМ до 120 КМ.

Висина цијене зависи од укључене понуде хране и пића, од тога да ли ће гости имати музику "уживо" или само ди-џеја, па чак и да ли је гост мушко или женско, будући да је у једном од ноћних клубова цијена за мушкарце 50 КМ, а за жене 35 КМ.

Образложење је да је у цијену урачуната конзумација пића за цијело вече и богат шведски сто, а да мушкарци могу и попити и појести више него жене.

Административна служба града сутра организује дочек Нове године на малом градском тргу, а за ову забаву на отвореном ангажовани су приједорски извођачи.

Најављен је наступ вокалних солиста Синише Лукача и Мирјане Болтић и оркестра "Пријатељи" којег чине чланови "Естраде Републике Српске".

У поноћ ће бити приређен десетоминутни ватромет уз честитку градоначелника Марка Павића, а онима који се одлуче да новогодишњу ноћ дочекају на отвореном биће послужени сендвичи и топли напици.

Као и претходне двије године, сутра ће у пријеподневним часовима организован дочек дјечије Нове године. У програму "Велика новогодишња журка" наступиће малишани Дјечијег вртића "Радост", ученици основних школа и дјечије фолклорне групе.

Из буџета општине Приједор за ове манифестације издвојено је скромних 10.000 КМ. За кићење града нису издвајана додатна средства у односу на претходне године, јер се користио накит који је употребљаван и раније.

Градоначелник Приједора донио је закључак према којем сви угоститељски објекти на подручју града могу радити дуже у односу на уобичајено радно вријеме и ти неограничено сутра, те 1., 6., 13. и 14. јануара, а остале дане, све до 15. јануара, могу радити сат дуже него што је прописано.

Посебним закључком градоначелник Приједора дефинисао је и рад свих правних лица и предузетника који обављају трговинску, занатску и услужну и дјелатност игара на срећу до 15. јануара.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *