Угљевик: Општина тражи могућност задуживања

Начелник општине Угљевик Василије Перић рекао је Срни да ће ова општина поново, у складу са Законом о буџетском систему, тражити могућност кредитног задужења за покриће буџетског дефицита и капитална улагања. Перић је додао да у протеклом периоду општина није успјела да добије кредитна задужења за те намјене. Он тврди да ће "одређеним уштедама и […]

уторак, децембар 11, 2012 / 13:09

Начелник општине Угљевик Василије Перић рекао је Срни да ће ова општина поново, у складу са Законом о буџетском систему, тражити могућност кредитног задужења за покриће буџетског дефицита и капитална улагања.

Перић је додао да у протеклом периоду општина није успјела да добије кредитна задужења за те намјене.

Он тврди да ће "одређеним уштедама и прерасподјелама, општина Угљевик за три до шест мјесеци успјети да стабилузује буџет и поправи текућу ликвидност".

"У наредном периоду сигурно је да ћемо исплатити сва дуговања према нижим потрошачким јединицама и радницима општинске административне службе", каже Перић.

Министар локалне управе и самоуправе Републике Српске Лејла Решић раније је изјавила да запосленима у администрацији у општинама Угљевик и Невесиње нису исплаћене плате и доприноси, а да ове општине чак траже и кредитно задужење.

Решићева је рекла да одговорност за то мора да сноси локална власт, те да је проблем могуће ријешити унутрашњим прерасподјелама и другим уштедама.0 КОМЕНТАРА

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *