УГ Тендер: Ови које бирате годишње проневјере 700 милиона КМ у јавним набавкама

Поводом предизборне кампање и одржавања локалних избора у БиХ, Удружење грађана Тендер, подсјећа грађане – бираче, да „одговорни“ – корумпирани појединци у јавним предузећима и институцијама на свим нивоима власти годишње проневјере најмање 700 милиона КМ при провођењу јавних набавки роба, услуга и радова. То је новац којим се треба платити Ваша: боља здравствена заштита, […]

четвртак, септембар 6, 2012 / 19:01

Поводом предизборне кампање и одржавања локалних избора у БиХ, Удружење грађана Тендер, подсјећа грађане – бираче, да „одговорни“ – корумпирани појединци у јавним предузећима и институцијама на свим нивоима власти годишње проневјере најмање 700 милиона КМ при провођењу јавних набавки роба, услуга и радова.

То је новац којим се треба платити Ваша: боља здравствена заштита, веће пензије, могућност запошљавања, збрињавање социјално угрожених грађана, квалитетније образовање и превоз ученика, као и успјешнија изградња и одржавање путева, електрификације, водовода, система за одбрану од поплава, пожара и противградне заштите итд., наводе у УГ Тендер.

– Одбијте да, током кампање, слушате само празне приче са уобичајено нереалним обећањима политичара, дакле не дозволите да Вас обмањују слаткорјечивостима о брзим интеграцијама у Европску унију, уставним реформама, централизацији, самосталности и сл., јер то нису питања којима се требају бавити политичари на локалном нивоу власти.
Тражите од њих да Вам на предизборним скуповима објасне како намјеравају обезбиједити поштено, одговорно и заиста домаћинско трошење ВАШИХ пара без корупције, које требају искључиво да служе општем, а не личном интересу, који је код најодговорнијих и на локалном нивоу нажалост значајно изражен  – савјетује се грађанима.

На основу реалности и квалитета добијених одговора, али и личних, као и сазнања од познаника о кандидатима, одлучите се на изборима и бирајте искључиво оне за које процјењујете да могу најуспјешније остварити Ваше потребе и интересе у локалној заједници, стоји у саопштењу УГ Тендер.
 Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *