УЕФА се жали на своје (пре)благе казне Србији

Европска фудбалска унија (УЕФА) одлучила је да се жали на санкције у вези са инцидентима на утакмицама младих репрезентација Србије и Енглеске, која је играна у Крушевцу 16. октобра. Према правилнику УЕФА, дисциплински инспектор има право да отвори истрагу, али и поднесе жалбе Апелационој комисији на одлуку коју је изнијела Дисциплинска комисија тог тијела, што […]

среда, децембар 26, 2012 / 22:01

Европска фудбалска унија (УЕФА) одлучила је да се жали на санкције у вези са инцидентима на утакмицама младих репрезентација Србије и Енглеске, која је играна у Крушевцу 16. октобра.

Према правилнику УЕФА, дисциплински инспектор има право да отвори истрагу, али и поднесе жалбе Апелационој комисији на одлуку коју је изнијела Дисциплинска комисија тог тијела, што ће и учинити.

„Размотривши одлуке о санкцијама у овом конкретном случају, које су одређене обема странама, дисциплински инспектор УЕФА је осјетио да је неопходно да се жали у име УЕФА”, наводи се у саопштењу владајућег тијела европског фудбала.

Дисциплинска комисија УЕФА је казнила Фудбалски савез Србије са 80.000 евра, а младу репрезентацију Србије са једном утакмицом играња пред празним трибинама због нереда на утакмици између младих репрезентација Енглеске и Србије.

Фудбалери Огњен Мудрински и Филип Малбашић кажњени су са три утакмице неиграња за било коју националну селекцију, Никола Нинковић са двије, а Горан Чаушић са четири меча. Поред њих, високе казне добила су двојица тренера српске селекције.

УЕФА је такође суспендовала репрезентативца Енглеске Стивена Колкера на двије утакмице, а Томаса Инса на једну.

Дисциплински инспектор УЕФА има рок до 8. јануара 2013. године да уложи жалбу, а до тог датума право на жалбу имају и Ф С С и Фудбалски савез Енглеске (ФА).

Када тај рок прође предмет ће бити изведен пред Апелациону комисију.

Млада репрезентација Србије у октобру није успјела да се пласира на Европско првенство у Изреалу 2013. године, пошто је у реваншу изгубила од Енглеске са 1:0, а на крају меча дошло је до сукоба играча и појединих чланова стручних штабова обе селекције.

Црвени картон у екипи Енглеске добио је Дени Роуз, док је искључење у српском тиму зарадио Слободан Медојевић.

Роуз је после меча рекао да су га навијачи у два наврата погодили каменом, као и да су га током цијелог меч у Крушевцу вријеђали на расној основи.

Инцидент у Крушевцу започео је управо Роуз, међутим лијеви бек младе репрезентације Енглеске и Сандерленда није кажњен.

Ф С С је раније, невезано за казну УЕФА, суспендовао Николу Нинковића и Огњена Мудринског годину дана неиграња за националне селекције, док су тренери Срђан Максимовић и Андреја Милутиновић добили двогодишње забране рада.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *