УЕФА осуђује навијаче Бајерна, а ФСС навијаче у Модричи

УЕФА је покренула дисциплински поступак против Бајерна из Минхена због транспарента који су њихови навијачи истакли на мечу са Арсеналом. На транспаренту је писало „Реци не расизму. Реци да Косову“. Европска фудбалска унија је правилима забранила изношење политичких ставова на фудбалским приредбама, а клуб чији навијач прекрши ово правило сноси последице. Није ово једини овакав […]

среда, март 12, 2014 / 21:20

УЕФА је покренула дисциплински поступак против Бајерна из Минхена због транспарента који су њихови навијачи истакли на мечу са Арсеналом.

На транспаренту је писало „Реци не расизму. Реци да Косову“.

Европска фудбалска унија је правилима забранила изношење политичких ставова на фудбалским приредбама, а клуб чији навијач прекрши ово правило сноси последице.

Није ово једини овакав случај везан за минхенског гиганта, пошто је након побједе у финалу Лиге шампиона над Борусијом из Дортмунда Ђердан Шаћири истакао заставу јужне српске покрајине. 

Нису достојни Србије и фудбала

Фудбалски савез Србије најоштрије осуђује виновнике националистичког испада на пријатељској утакмици између омладинских репрезентација Србије и БиХ.

Меч у Модричи прекинут је због увредљивог скандирања дијела навијача српске селекције, после чега је судија одлучио да у 60. минуте (0:0), пошаље играче у свлачионицу.

Тим поводом, у име Фудбалског савеза Србије, огласили су се Саво Милошевић, директор свих млађих репрезентативних селекција ФСС и Митар Мркела, његов заменик.

"Најоштрије осуђујемо овај немили догађај и шаљемо искрено извињење Фудбалској федерацији Босне и Херцеговине, читавај фудбалској јавности и младим играчима. Фудбал мора да зближава, то је његова хумана и спортска мисија. Уосталом, то је била и наша основна идеја када смо уговарали две пријатељке утакмице омладинских селекција Србије и Босне и Херцеговине. Очигледно да појединци још живе у неком прошлом времену и ми се од таквих ограђујемо, јер нису достојни ни Србије ни фудбала", поручио је Саво Милошевић.

"Фудбалски савез Србије труди се да унапређује и развија добре односе у фудбалском региону. Баш због те чињенице, инсистирамо да играмо што чешће против наших суседа. Зато су такви мечеви и најбројнији, јер имају племениту мисију да промовишу пријатељство, толеранцију и спортски дух у региону. Осуђујући инцидент у Модричи, шаљемо извињење и јасну поруку да ћемо наставити да радимо у интересу зближавања народа , како на фудбалском терену, тако и ван њега", рекао је Митар Мркела.

Прилика за то је већ у четвртак, 13. марта, када ће исти актери одиграти други пријатељски меч у Градачцу.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *