УЕФА одредила рок пријаве домаћинства за ЕВРО 2020.

Извршни комитет Уефе, који се састао у Софији, одредио је услове и рокове за кандидатуру градова за домаћинство Европског првенства 2020. године. Да подсјетимо, континентални шампионат ће бити одржан у 13 градова домаћина широм Европе. Утакмице на шампионату 2020. године ће бити подијељене у 13 различитих категорија – 12 који укључују три утакмице у групној […]

четвртак, март 28, 2013 / 18:10

Извршни комитет Уефе, који се састао у Софији, одредио је услове и рокове за кандидатуру градова за домаћинство Европског првенства 2020. године. Да подсјетимо, континентални шампионат ће бити одржан у 13 градова домаћина широм Европе.

Утакмице на шампионату 2020. године ће бити подијељене у 13 различитих категорија – 12 који укључују три утакмице у групној фази такмичења и један дуел у нокаут фази (шеснаестини финала и четвртфиналу), и једна категорија за утакмице полуфинала и финала. Оба полуфинала и финале ће бити одиграни на истом стадиону.

Свака национална асоцијација има право да преда кандидатуру за оба типа пакета, такозвани обични и онај који укључује полуфинала и финале. Кандидатура може да укључује исти град за обе категорије, али и не мора.

Могуће је, а ово је посебно занимљиво за Србију, поднијети кандидатуру са стадионом који још увијек није изграђен, али сама градња мора да почне до 2016. године.

Април наредне године је крајњи рок да се поднесу званичне кандидатуре. Извршни комитет Уефе ће одлуку донијети у септембру 2014. године.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *