УЕФА наградила Хрватску због кукастог крста

Уефа одузела бод Хрватској због кукастог крста на Пољуду. Истовремено, Хрватска ће наредне двије утакмице играти пред празним трибинама и мораће да плати 100.000 евра казне, саопштио је ХНС. Дисциплинска комисија Уефе казнила је Хрватску одузимањем једног бода у квалификацијама за Европско првенство 2016. године, због "расистичког понашања", односно кукастог крста на терену сплитског Пољуда […]

четвртак, јул 23, 2015 / 19:21

Уефа одузела бод Хрватској због кукастог крста на Пољуду. Истовремено, Хрватска ће наредне двије утакмице играти пред празним трибинама и мораће да плати 100.000 евра казне, саопштио је ХНС.

Дисциплинска комисија Уефе казнила је Хрватску одузимањем једног бода у квалификацијама за Европско првенство 2016. године, због "расистичког понашања", односно кукастог крста на терену сплитског Пољуда током меча Хрватска – Италија.

Такође, национални савез ће морати да плати и 100.000 евра, а наредне двије утакмице ће играти пред празним трибинама.

Ово је најтежа казна у историји Хрватског ногометног савеза од његовог оснивања, преносе хрватски медији, и подсјећају да је због нереда навијача у Милану прошле године, Хрватска била кажњена затварањем једне трибине и са 80.000 евра, а због расистичког понашања на мечу Хрватска – Норвешка, ове године, са 55.000 евра и једном утакмицом без присуства публике.

Иако је Хрватској одузет један бод у квалификацијама, она је остала на челу групе Х, са 13 бодова, једним више од Италије и три од Норвешке.

Подсјетимо, због нереда у Београду, када је на терен улетио дрон за заставом Велике Албаније и прекинуо утакмицу фудбалских репрезентација Србије и Албаније, УЕФА је прво регистровала меч службеним резултатом 3:0 за Србију, и одузела јој три бода у квалификацијама,  те одредила да наредна два меча у групи одигра без присуства публике. Касније је и овај први дио казне преиначен у корист Албаније.

Због бакљаде српских хулигана и бацања бакљи на терен у Ђенови 2010. године, на утакмици против Италије, у квалификацијама за ЕП, УЕФА је меч регистровала службеним резултатом 3:0, за Италију, док су обје селекције кажњене играњем пред празним трибинама.

Репрезентација Србије кажњена је тада играњем двије утакмице без присуства публике.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *