УЕФА кажњава девет клубова

Европска фудбалска унија саопштила је данас да ће девет клубова највјероватније бити кажњено због кршења правила финансијског фер-плеја. На сајту УЕФА наводи се да је та организација затражила додатне извјештаје о финансијском пословању од 76 клубова који су ове сезоне учествовали у европским такмичењима. "Из те групе, завршили смо испитивање 67 клубова, а за преосталих […]

субота, мај 3, 2014 / 20:10

Европска фудбалска унија саопштила је данас да ће девет клубова највјероватније бити кажњено због кршења правила финансијског фер-плеја.

На сајту УЕФА наводи се да је та организација затражила додатне извјештаје о финансијском пословању од 76 клубова који су ове сезоне учествовали у европским такмичењима.

"Из те групе, завршили смо испитивање 67 клубова, а за преосталих девет поступак се наставља", наводи се у саопштењу.

Европска кућа фудбала није жељела да открије имена клубова, а медији широм континента још раније су писали да су највећи "кривци" Манчестер Сити и Пари Сен Жермен.
Међу клубовима чије испитивање се од раније налази под "лупом" УЕФА је и београдска Црвена звезда.

Распон казни за клубове за које се утврди да су кршили правила финансијског фер-плеја иде од новчаних, преко одузимања бодова и титула до забране играња у Европи.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *