УЕФА блокирала новчане награде за Борац, Жељу и Сарајево

Фудбалски клубови Борац, Сарајево и Жељезничар неће добити новчане награде за учешће у еврокуповима док не измире дуговања, саопштила је данас Европска фудбалска унија (УЕФА). Управно тијело Европске фудбалске федерације (УЕФА), које се бави контролом финансијске ситуације клубова објавило је имена 23 клуба, који су у овој сезони наступали у Лиги првака и Европској лиги, […]

уторак, септембар 11, 2012 / 14:09

Фудбалски клубови Борац, Сарајево и Жељезничар неће добити новчане награде за учешће у еврокуповима док не измире дуговања, саопштила је данас Европска фудбалска унија (УЕФА).

Управно тијело Европске фудбалске федерације (УЕФА), које се бави контролом финансијске ситуације клубова објавило је имена 23 клуба, који су у овој сезони наступали у Лиги првака и Европској лиги, а којима је ускраћен новац због финансијских дуговања.

Српски клубови, Партизан и Војводина налазе се, такође, на списку клубова који нису платили порез, као и дуговања према другим тимовима и запосленима.

На списку се налазе: Борац, Сарајево и Жељезничар (БиХ), ЦСКА Софија (Бугарска), Хајдук Сплит, Осијек (Хрватска), Атлетико Мадрид, Малага (Шпанија), Макаби Нетања (Израел), Шкендија 79 (Македонија), Флоријана (Малта), Будућност, Рудар (Црна Гора), Рух Хоржов (Пољска), Спортинг Лисабон (Португал), Динамо Букурешт, Рапид Букурешт, Васлуи (Румунија), Рубин Казањ (Русија), Партизан, Војводина (Србија), Ескишехирспор и Фенербахче (Турска).

УЕФА ће до 30. септембра провјерити да ли су клубови испунили своје обавезе и у зависности од тога им исплатити новац који им припада.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *