Удружиле се јабуке и књиге

На манифестацији „Јабуке и књиге“, која је данас десети пут одржана у селу Јабланица, општина Градишка, прву награду за млађе учеснике добила је Вида Давидовић из Бањалуке, ученица деветог разреда Основне школе „Иво Андрић“. Она је добила захвалницу као и, од Фондације српских војних ветерана из Градишке, новчану награду од 100 КМ, које се одрекла […]

субота, октобар 13, 2012 / 20:10

На манифестацији „Јабуке и књиге“, која је данас десети пут одржана у селу Јабланица, општина Градишка, прву награду за млађе учеснике добила је Вида Давидовић из Бањалуке, ученица деветог разреда Основне школе „Иво Андрић“.

Она је добила захвалницу као и, од Фондације српских војних ветерана из Градишке, новчану награду од 100 КМ, које се одрекла у корист најбољег ученика ОШ у Јабланици.
У образложењу жирија наводи се да је прва награда припала Давидовићевој за прозу која је инспирисана руским класицима.

Прву награду за старије учеснике дијеле Весна Керечки из Београда и Јованка Стојчиновић из Добоја за поезију, а у образложењу жирија наводи се да оне равноправно дијеле награду јер је њихова поезија оплемењена љубављи и патриотизмом.

Манифестацији је присуствовао и министар просвјете и културе Републике Српске Антон Касиповић, који је, поздрављајући присутне, рекао да ће ресорно министарство и у будуће помагати ову манифестацију.

Свечаности уручења књижевних награда за прозу и поезију у Јабланици присуствовале су и многе личности из културног и јавног живота – глумци и пјесници из овог краја Републике Српске.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *