Убио се Бранислав Милинковић, амбасадор Србије при НАТО

Амбасадор Србије при НАТО-у Бранислав Милинковић трагично је преминуо у 52. години у Бриселу, саопштено је из Министарства спољних послова Србије. "Амбасадор Милинковић био је угледан дипломата и правник. Службовао је у Бечу и Бриселу. Остаће у сећању својим колегама као врсни дипломата, свестрани интелектуалац и племенит човек", наведено је у саопштењу. Министарство спољних послова […]

среда, децембар 5, 2012 / 09:34

Амбасадор Србије при НАТО-у Бранислав Милинковић трагично је преминуо у 52. години у Бриселу, саопштено је из Министарства спољних послова Србије.

"Амбасадор Милинковић био је угледан дипломата и правник. Службовао је у Бечу и Бриселу. Остаће у сећању својим колегама као врсни дипломата, свестрани интелектуалац и племенит човек", наведено је у саопштењу.

Министарство спољних послова Србије накнадно ће саопштити датум комеморативног скупа и сахране.

Како се сазнаје, Милинковић је у уторак послије подне извршио самоубиство на аеродрому у Бриселу, у 52. години.

Премијер Србије Ивица Дачић, који присуствује скупу "Напредак Балкана – у борби за превазилажење последица кризе" у Бриселу, изразио је саучешће Милинковићевој породици и Министарству спољних послова Србије.

"Синоћ сам обавијештен о томе, истрага белгијске полиције је у току. Очигледно је ријеч о самоубиству. Који су мотиви, који су разлози, тешко је у то ући… Сигурно да је то један трагичан догадјај и ја упућујем саучешће његовој породици и Министарству спољних послова (МСП)", рекао је Дачић.

У медијима се наводи да је Милинковић извршио самоубиство скочивши са гараже. У тренутку несреће са њим је био помоћник министра спољних послова Србије Зоран Вујић.

Милинковић је у звање опуномоћеног амбасадора при НАТО-у именован одлуком Владе Србије од 3. августа 2009. године.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *