УAE: Укидају се субвенције за бензин и дизел

Власти Уједињених Арапских Емирата, једног од највећих произвођача нафте у свијету, саопштиле су данас да од августа укидају субвенције за бензин и дизел. У саопштењу Министарство енергетике прецизира да ће цијене бензина и нафте бити утврђене на основу међународних цијена и да ће због тога бити мијењане сваког мјесеца. Министарство ће утврдити цијене за август […]

среда, јул 22, 2015 / 09:53

Власти Уједињених Арапских Емирата, једног од највећих произвођача нафте у свијету, саопштиле су данас да од августа укидају субвенције за бензин и дизел.

У саопштењу Министарство енергетике прецизира да ће цијене бензина и нафте бити утврђене на основу међународних цијена и да ће због тога бити мијењане сваког мјесеца.

Министарство ће утврдити цијене за август 28. јула, наводи се у саопштењу које је објавила државна агенција Вам.

Ова мјера требало би да донесе влади уштеду од више милијарди долара.

Међународни монетарни фонд је прије два дана навео у извјештају о субвенционисању да Емирати годишње троше 29 милијарди долара за субвенционисање цијена нафтних производа и струје.

"Одлука о укидању субвенција долази као мјера за подршку економији, рационализацију потрошње горива и за заштиту природних ресурса и животне средине", објашњено је у саопштењу Министарства.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *