У Технолошкој школи не хају за прописе

У Технолошкој школи у Бањој Луци поново се дешава безакоње и неправда односно кршење важећих правних прописа. Овај пут је то учињено расписивањем конкурса за наставника за хемију. Поменутим конкурсом супротно одредбама важећег Правилника о врсти стручне спреме наставника и сарадника у средњим техничким и средњим стручним школама, јер је у конкурсу који је објављен […]

понедељак, децембар 10, 2012 / 12:51

У Технолошкој школи у Бањој Луци поново се дешава безакоње и неправда односно кршење важећих правних прописа. Овај пут је то учињено расписивањем конкурса за наставника за хемију.

Поменутим конкурсом супротно одредбама важећег Правилника о врсти стручне спреме наставника и сарадника у средњим техничким и средњим стручним школама, јер је у конкурсу који је објављен за издање Гласа Српске за 20.11.2012. године и 21. 11.2012. године стајало да се тражи наставник са стручном спремом ПРОФЕСОР ХЕМИЈЕ, а Правилником је прописано да све хемије може између осталог да предаје дипломирани инжењер технологије и лица са другим стручним спремама како је наведено у прилогу 7 Правилника.

Чланом 19. помменутог Правилника прописано је да редослијед наведене врсте стручне спреме наставника за одговарајући општеобразовни и стручно-теоријски предмет у прилозима не значи истовремено и редослијед приоритета стручне спреме при избору наставника за тај предмет.

– На конкурс који је расписан сам се пријавила и приложила све неопходне докунменте о завршеној стручној спреми дипломираног инжењера прехрамбене и дипломираног инжењера текстилне технологије, као и увјерење о положеној педагошкој групи предмета и препоруке борачке организације (као сестра 2 погинула борца ВРС), те сам навела да сам у истој школи већ предавала. Нисам позвана на разговор за посао, а једна осооба је примљна на посао. Због наведеног упутила сам дописе Просвјетној инспекцији и Министру просвјете и културе РС – пише Мирјана Милошевић, дипломирани инжењер прехрамбрне и дипломирани инжењер текстилне технологије.

Милошевићева подсјећа да је 07.09.2012. године упутила допис Просвјетној инспекцији и Министарству просвјете и културе РС да у Технолошкој школи предмет КОЗМЕТОЛОГИЈУ предају нестручна лица и да се крши Правилник, јер за рад у средњим стручним школама неопходна стручна спрема са студијем у трајању од најмање 4 године. Инспекција је утврдила неправилности према мојој жалби, али од Министарства још нисам добила одговор. Нестручне особе и даље предају ученицима козметологију. Једна од њих је кћерка директора школе господина Војислава Перића.

 0 КОМЕНТАРА

  1. НЕма већих гована од просвјетних радника! Дефинитно прецијењено занимање. Сплеткарења, олајавања, фрустрације… Изем ти образовни систем!x-(

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *