У Саудијској Арабији ухапшено 18 шпијуна

У Саудијској Арабији ухапшено је 18 шпијуна, већином Саудијаца, који су прикупљали повјерљиве информације за другу државу, саопштио је данас портпарол министарства унутрашњих послова Мансур ал Турки. Он је за саудијску државну телевизију потврдио да се ради о „случај шпијунаже” и да су осумњичени били „укључени у шпијунску мрежу која је радила за другу државу”. […]

среда, март 20, 2013 / 10:17

У Саудијској Арабији ухапшено је 18 шпијуна, већином Саудијаца, који су прикупљали повјерљиве информације за другу државу, саопштио је данас портпарол министарства унутрашњих послова Мансур ал Турки.

Он је за саудијску државну телевизију потврдио да се ради о „случај шпијунаже” и да су осумњичени били „укључени у шпијунску мрежу која је радила за другу државу”.

„Шеснаест Саудијаца, Иранац и Либанац су ухапшени у координираним и симултаним операцијама у четири региона у краљевству, укључујући пријестоницу Ријад и свети град Меку”, саопштено је из Министарства, пренијела је агенција АФП.

Прикупљали су повјерљиве информације о објектима виталним за земљу и давали податке тајним агенцијама државе за коју су радили, објаснио је портпарол министарства не наводећи о којој је држави ријеч, додаје Ројтерс.

Они су ухапшени прије четири дана и били су под истрагом прије него што су предати правосудним органима.

Британска агенција наводи да су односи између Саудијске Арабије и „неарапске државе Иран” погоршани после револуције 1979. која је довела на власт у Ирану шиитске муслимане.

Сунитска Саудијска Арабија и шиитски Иран, сматрају се заштитницима два главна исламска правца, а раздор се пооштрио ове године када је Саудијска Арабија упутила своју војску у Бахреин како би помогла у сламању протеста шиита у тој заливској земљи.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *