У Русији је кључ за Сирију: О мирном трансферу власти с Лавровом

Специјални представник УН и Арапске лиге за Сирију Лахдар Брахими допутоваће у суботу, 29. децембра, у Москву на разговоре са руским министром иностраних послова Сергејом Лавровом. Очекују се разговори о начину окончања сукоба у Сирији, рекао је портпарол руског МИП-а Александар Лукашевич.Сиријске дипломате допутовале су раније у Москву ради разговора о приједлозима за мирно рјешење […]

четвртак, децембар 27, 2012 / 10:34

Специјални представник УН и Арапске лиге за Сирију Лахдар Брахими допутоваће у суботу, 29. децембра, у Москву на разговоре са руским министром иностраних послова Сергејом Лавровом.

Очекују се разговори о начину окончања сукоба у Сирији, рекао је портпарол руског МИП-а Александар Лукашевич.Сиријске дипломате допутовале су раније у Москву ради разговора о приједлозима за мирно рјешење кризе након диломатских напора, које је ове седмице у Дамаску уложио Брахими.

Лукашевич је истакао да ће план, који је изнио Брахими о мирној промјени власти, бити у врху дневног реда састанка.

"Планиране су дискусије о разним питањима повезаним са политичким и дипломатским рјешењем у Сирији, укључујући Брахимијеве напоре усмјерен на окончање насиља и покретање свеобухватног националног дијалога", истакао је Лукашевич.

Извор из руског МИП-а рекао је да ће се шеф сиријске дипломатије Фејзал Макдад и његов сарадник састати се са Лавровом и представником Кремља за Блиски исток Михаилом Богдановом.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *