У понедељак промоција књиге Рајка Долочека о Ратку Младићу

Обавјештавамо вас да Српско сабрање Баштионик организује у понедјељак, 03.09.2012. предавање господина Рајка Долечека и промоцију његове најновије књиге „Разговори са ђенералом Младићем“ , са почетком у 19 часова, у конгресној сали хотела „Босна“. Овако гласи саопштење поменутог српског сабрања, и ми га доносимо у цјелости: Проф. Др Рајко Долечек (доктор медицине, универзитетски професор), православни […]

четвртак, август 30, 2012 / 14:05

Обавјештавамо вас да Српско сабрање Баштионик организује у понедјељак, 03.09.2012. предавање господина Рајка Долечека и промоцију његове најновије књиге „Разговори са ђенералом Младићем“ , са почетком у 19 часова, у конгресној сали хотела „Босна“.

Овако гласи саопштење поменутог српског сабрања, и ми га доносимо у цјелости:

Проф. Др Рајко Долечек (доктор медицине, универзитетски професор), православни је Чех, од оца Чеха и мајке Српкиње рођен у Београду 1925. године, носилац ордена Светог Саве који му је додијељен на приједлог блаженопочившег Патријарха Павла, као и Његошевог ордена добијеног од првог Предсједника РС, Радована Караџића.

Господин Долечек је велики српски пријатељ и добротвор, аутор неколико књига о српским страдањима на Косову и у Републици Српској, које су објављиване у Чешкој и преведене на многе свјетске језике.

Најкраће говорећи, проф. др Рајко Долечек је Арчибалд Рајс 21. вијека.

О ђенералу Младићу, о борби и труду да истина о српским страдањима изађе на видјело поред господина Долечека говориће и проф Вацлав Хајни, чешки издавач, као и пуковник мр. Драгиша Вулин, рецезент књиге.

Арчибачлд Рајс је умро разочаран у Србе, не дозволимо себи грешке наших предака!

Немамо тако много пријатеља и јунака да их можемо заборављати, кажу у “Баштионику“.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *