У понедељак обиљежавање страдања Срба у Сребреници

У Спомен-соби у Сребреници сутра ће бити служен парастос за све погинуле српске борце и цивиле са подручја ове општине у посљедњем одбрамбено-отаџбинском рату. Ово ће бити други пут да се у организацији Одбора за обиљежавање српског страдања у Сребреници 9. маја служи парастос за све српске жртве из ове локалне заједнице. У општинској Борачкој […]

недеља, мај 8, 2016 / 15:28

У Спомен-соби у Сребреници сутра ће бити служен парастос за све погинуле српске борце и цивиле са подручја ове општине у посљедњем одбрамбено-отаџбинском рату.

Ово ће бити други пут да се у организацији Одбора за обиљежавање српског страдања у Сребреници 9. маја служи парастос за све српске жртве из ове локалне заједнице.

У општинској Борачкој организацији кажу да су до сада служени парастоси у мјестима већих страдања српских бораца и цивила као што су Карно, Ратковићи, Брежани, Залазје, Крњићи, Подравање и Скелани, али су одлучили да једном годишње организују служење парастоса за све погинуле Србе у посљедњем рату и тако им одају заједничку захвалност и помену њихова имена.

Од око 500 погинулих из ове општине више од половине били су цивили међу којима неколико десетина жена, а 45 их се још воде као нестали.

Парастос ће бити служен у 12.00 часова. Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *