У плану градња мега џамије Москви

Московске градске власти благонаклоно гледају на поднијет захтјев „Савјета муфтија Русије“ да се у престоници сагради џамија у којој би се могло молити 50.000 вјерника. Како јавља Вјерска информативна агенција (ВИА), Савјет сматра да у Москви живи до два милиона муслимана, којио сада имају само четири мањих молитвених простора. У току је вишегодишња обнова "Московске […]

четвртак, август 30, 2012 / 10:03

Московске градске власти благонаклоно гледају на поднијет захтјев „Савјета муфтија Русије“ да се у престоници сагради џамија у којој би се могло молити 50.000 вјерника.

Како јавља Вјерска информативна агенција (ВИА), Савјет сматра да у Москви живи до два милиона муслимана, којио сада имају само четири мањих молитвених простора.

У току је вишегодишња обнова "Московске саборне џамије", старе сто година, у њој може да се моли 10.000 вјерника.

Иако градске власти не споре потребу да се сагради мега-џамија, оне нису наговијестиле да имају неку локацију у плану. Због великог броја вјерника, муфтије желе да џамија буде близу неке метро станице.

Градња тако велике џамије могла би да кошта и до сто милиона евра, у финансирању ће помоћи неке арапске земље.

Представник Московске патријаршије изјавио је да је муслиманима престонице свакако потребна велика џамија.

Проблеми могу настати око налажењу локације, а градњи вјерских објеката на зеленим површинама противе се становници реона у коме је одобрена градња.0 КОМЕНТАРА

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *