У петак се формира комисија за провођење референдума

Предсједник НСРС Игор Радојичић рекао је данас да би Народна скупштина у петак, 29. априла, требало да формира комисију за провођење референдума. – Одлука о референдуму је објављена у "Службеном гласнику" РС. На сједници Колегијума Парламента Српске утврдили смо квоте посланичким клубовима и групама који би до петка требало да предложе чланове ове комисије – […]

среда, април 27, 2011 / 19:19

Предсједник НСРС Игор Радојичић рекао је данас да би Народна скупштина у петак, 29. априла, требало да формира комисију за провођење референдума.

– Одлука о референдуму је објављена у "Службеном гласнику" РС. На сједници Колегијума Парламента Српске утврдили смо квоте посланичким клубовима и групама који би до петка требало да предложе чланове ове комисије – изјавио је Радојичић.

Он је изразио наду да ће Народна скупштина бити у могућности да у петак изабере комисију на коју је обавезна по Закону о референдуму и грађанској иницијативи.

– Све остало је ствар провођења одлуке, а уједно је то и тест за нови Закон који се први пут примјењује. Сва лица која се налазе на бирачким списковима ЦИПС-а моћи ће гласати на референдуму. Чланови 17 и 19 Закона о референдуму нису предвидјели начин гласања избјеглих и расељених лица па се комисија треба одредити према томе – додао је Радојичић.

Говорећи о данашњој сједници Парламента ФБиХ, Радојичић је истакао да му није позната садржина акта који разматрају посланици тог парламента.

– Уколико је ријеч о декларацији која ће нагласити европски пут БиХ, подсјећам да Народна скупштина РС има такав акт, а ако је ријеч о политичким ставовима који се односе на правосуђе у БиХ то ће бити ставови тог парламента. Било би добро да се Парламент другог ентитета не упушта у одлуке Народне скупштине РС, јер није надлежан – додао је Радојичић.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *