У НС РС двадесет секретара

У Народној скупштини Републике Српске запослено је двадесет секретара. Из Скупштине увјеравају да тај број није велики, јер секретари раде, како кажу, огроман посао.

четвртак, август 24, 2017 / 01:24

У Народној скупштини Републике Српске запослено је двадесет секретара. Један генерални и деветнаест секретара одбора. У односу на двадесет и два стална радна тијела запослено је 19 секретара, па је јасно да секретари покривају више од једног радног мјеста, саопштили су недавно из Народне скупштине.

Плате секретара у републичком парламенту су од 1.300 до 1.700 марака. Сваки секретар има више него довољно посла, слажу се и посланици опозиције.

Систематизацијом радних мјеста у Народној скупштини Републике Српске предвиђено је укупно 120 радних мјеста извршилаца, а тренутно је од предвиђеног броја запослено 83.

Из Скупштине тврде да деветнаест секретара одбора обавља тридесетак послова предвиђених систематизацијом радних мјеста. Посланик СДС-а Недељко Гламочак тврди да није толики проблем у броју секретара, већ у ефикасности скупштинских одбора.

Иначе, број службеника у Народној скупштини је у посљедњих десет година удвостручен. Са 40 из 2006. дошло се до 83 у овој години.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *