У Мексику најнижи трошкови пословања

Мексико је земља са најнижим трошковима пословања у свијету, а најскупља је Њемачка где су ти трошкови виши за 0,9 одсто него у САД, наведено је у студији „Конкурентске алтернативе 2014.” КПМГ. Студија је оцјењивала трошкове рада, локацију, саобраћај, енергетику и порезе. Трошковна предност једне земље се базира на просечним трошковима, у највећим градовима. На […]

недеља, мај 4, 2014 / 15:45

Мексико је земља са најнижим трошковима пословања у свијету, а најскупља је Њемачка где су ти трошкови виши за 0,9 одсто него у САД, наведено је у студији „Конкурентске алтернативе 2014.” КПМГ.

Студија је оцјењивала трошкове рада, локацију, саобраћај, енергетику и порезе. Трошковна предност једне земље се базира на просечним трошковима, у највећим градовима.

На основу тих података, добро се пласирао канадски Монтреал, за кога се показало да за све области има ниже трошкове за осам одсто у односу на САД.

Слиједи Холандија, где су трошкови нижи 5,5 одсто. На четвртом мјесту је Велика Британија гдје су трошкови слични као у Холандији, преноси „Нова економија”.

Највећи напредак направио је Јапан, који је први пут од 1999. године, од када се мјере трошкови, постао повољнији него САД.

Трошкови изнајмљивања простора најмањи су Мексику, Холандији и Њемачкој, а транспортни у Јапану, САД и Њемачкој.
 Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *